PUBLICITAT

Els monitors d’esquí reclamen ajudes al Govern

L’AAME els recomana la inscripció al registre d’acomiadats

Per Julià Rodríguez

Els monitors d’esquí consideren que també tenen dret a rebre algun tipus d’ajuda en l’actual conjuntura provocada pel coronavirus i així ho han demanat al Govern. Els integrants del col·lectiu no estan dins de la tipologia requerida per inscriure’s al registre de persones acomiadades, en haver-se tancat la relació laboral amb les estacions d’esquí segons els formalismes legals necessaris, el que impedeix, per tant, qualsevol reclamació. Tot i així, tenen clar que el fet que hagin hagut de plegar el passat quinze de març, com a mínim una quinzena abans de l’ habitual, els ha fet perdre diners. A més, en aquests moments la majoria d’ells es troba sense feina per la paralització de l’activitat econòmica i segurament no podran treballar, com acostumen, fent de guies turístics o de muntanya

El president de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), Carles Iriarte, afirma que l’única resposta que han rebut de les instàncies governamentals és que poden recórrer a les ajudes socials en cas que tinguin dificultats, cosa que consideren que no és la solució, o bé que s’inscriguin al registre d’acomiadats si troben que no s’ha respectat algun dret laboral. “Som molt pocs i la sensació que tenim és que ningú no es preocupa de nosaltres”, subratlla Iriarte. El representant dels monitors reclama una “solució global” per a totes les persones del món de la neu, “un pilar de l’economia andorrana” del qual també formen part també, per exemple, els pisters o els treballadors encarregats del transport per cable. “El cert és que estem tots al carrer i el Govern no considera que ha estat pel Covid-19”, recalca Iriarte.

La recomanació de l’associació als seus membres i als que no ho són és que s’apuntin al registre de persones acomiadades, “perquè hem perdut la feina abans d’hora”. La majoria dels temporers del país, com els monitors, acostumen a treballar a l’estiu en activitats turístiques , però temen que en l’actual situació no podran fer-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT