PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Argentina va anul·lar el vol de temporers pel risc de contagis

L’executiu d’Alberto Fernández evita concretar una data per al retorn dels treballadors al Principat

Per Enric Revuelta

Els prop de 400 treballadors  argentins que van veure com se’ls anul·lava el vol previst per demà per retornar al seu país hauran d’esperar dies  per tornar a casa. El govern d’Alberto Fernández va denegar el vol que hauria d’haver sortit demà de París fins a Buenos Aires, amb sortida prèvia des de Tolosa, per motius sanitaris, pel risc a una possible transmissió de la Covid-19 per part dels retornats que es troben al Principat. «No és una qüestió de costos, sinó una qüestió sanitària», explicaven ahir fonts del Ministeri d’Exteriors de l’Argentina contactades pel PERIÒDIC.

Les mateixes fonts expliquen que per aquest motiu hi ha tantes «traves» en els vols procedents del continent europeu i que són considerats «d’alt risc». Des del ministeri argentí expliquen que els repatriats argentins passen un període d’aïllament en arribar al país,però de moment no s’atreveixen a posar una data per tal que els treballadors puguin tornar. «Per molt que se’ls posi en quarentena, el virus viatja en avió i s’expandeix», relaten. Sobre el viatge que podria sortir des de Madrid, des de l’executiu argentí apunten que és una possibilitat, però no s’atreveixen a posar cap data per al retorn i que les decisions es prenen en funció de l’evolució sanitària.

El 13 d’abril s’acaba el termini d’aïllament imposat a l’Argentina i aleshores es farà «una reavaluació dels vols». La Casa Rosada no té quantificats el nombre d’argentins que han quedat atrapats a l’estranger.

Des del Ministeri d’Exteriors argentí, però, asseguren que en cap cas han deixat de banda dels seus ciutadans i asseguren que han posat en marxa un pla d’ajuts econòmics als quals s’hi poden acollir les persones més vulnerables i amb falta de recursos. En el cas de treballadors andorrans que s’hi vulguin acollir hauran de contactar amb el consolat argentí de Barcelona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT