PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern amenaça amb declarar l’estat d’alarma

Jover i Benazet prometen mà dura si no es manté el distanciament social

Per Victoria Gómez Pérez

L’avinguda Meritxell buida.
L’avinguda Meritxell buida. | Maricel Blanch

«16 defuncions, 439 casos positius, 407 actius i 50 persones hospitalitzades. Aquests últims dies hem vist un increment de la mobilitat que no és, en cap cas, adequat amb les dades sanitàries que acabo de dir». Així va començar el ministre Portaveu, Eric Jover, la seva compareixença diària, tot anunciant que el Govern considera que ha de fer un pas més i que comença avui amb un increment de la vigilància policial a les carreteres. Si això no fos suficient, Jover no va descartar declarar l’estat d’alarma, ja que des de l’Executiu «es prendran totes les decisions que siguin necessàries per aturar la pandèmia». «El confinament és dur, però tots hem de posar el nostre granet de sorra», va assenyalar Jover.

En la mateixa línia, unes hores abans, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja havia avançat que «si la gent no manté el distanciament social, haurem d’endurir el confinament». Benazet va atribuir l’augment de la mobilitat d’aquests dies al fet que «és principi de mes, la gent ha cobrat el seu salari i és possible que hagi anat a proveir-se de menjar». En qualsevol cas, però, «si veiem que el relaxament persisteix, prendrem les mesures que calguin amb la contundència que calgui», va insistir.

Cal recordar que el Govern ja ha comunicat en diverses ocasions que una «actitud incívica» pot comportar sancions de 1.000 a 20.000 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT