PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les proves de PRC a l’hospital hauran d’esperar

L’arribada del complement per a la plataforma es preveia pel mes passat

Per Victoria Gómez Pérez

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va lamentar ahir que el complement per a la plataforma de PCR que ha de permetre analitzar els casos de coronavirus al Principat encara haurà d’esperar. La seva arribada es preveia per a finals del mes passat, però s’ha anat allargant sense explicacions oficials. De fet, Benazet va reconèixer que havia parlat amb els encarregats, que li van assegurar que «aviat» es farà l’entrega, però sense cap data concreta. Mentrestant, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, seguirà enviant les proves dels seus pacients als diferents laboratoris amb els quals col·labora a Madrid, Barcelona i Tolosa. 

Així mateix, Benazet va ratificar que, davant el rumor de l’aparició de possibles «falsos negatius», la fiabilitat d’aquesta prova és del 98% i, per tant, el seu índex d’error pràctimanet nul. «Una mica de seny a l’hora de fer afirmacions amb molt poc caire científic, sobretot si és per part de metges, que demostren una certa lleugeresa, per no dir altres coses, del seu nivell professional», va etzibar el ministre.

 

Tests en 15 dies

Pel que fa als tests d’anitcossos als quals el Govern preveu sotmetre tota la població, Benazet va informar que el projecte ja està «definit» i en els propers dies es presentarà, al Principat i al món, sota el nom de «model andorrà». En aquests moments s’està estudiant en quins punts del país s’instal·laran els centres d’extracció de mostres i s’estan «recaptant els professionals» que les duran a terme. L’objectiu és iniciar els tests d’aquí a 15 dies per avaluar la immunitat dels ciutadans davant la Covid-19.

Aquests mateixos tests ja s’estan realitzant a Corea del Sud, amb la diferència que allà només se’ls fa a una part de la població, que compta amb quasi 52 milions d’habitants. «Nosaltres tenim la sort que som petits i podem arribar a tothom», va celebrar Benazet. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT