PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un altre resident del Cedre, setzena mort per coronavirus

Actualment hi ha 439 positius i 17 pacients ingressats a l’UCI

Per Victoria Gómez Pérez

Evolució de la Covid-19 a Andorra.
Evolució de la Covid-19 a Andorra. | El Periòdic

En les darreres hores un altre resident del Cedre, el desè, va morir arran de la Covid-19 a l’hospital, elevant així les morts per aquesta malaltia a 17 i amb 439 els positius. D’actius n’hi ha 407, dels quals 96 són personal sanitari i 19 membres dels cossos especials. Pel que fa a les dades hospitalàries, hi ha 50 pacients ingressats, 33 a planta i 17 a l’UCI, 15 d’ells sota ventilació mecànica i 32 altes, mentre que al Cedre hi ha 30 casos positius, vuit procedents de Salita –on el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja ha reconegut que s’ha produït un brot epidèmic–, i vuit més  en convalescència. També hi ha 16 persones totalment curades. 

Com a dada positiva, s’espera que entre avui i demà es desintubin tres dels pacients de l’UCI, entre ells, la infermera del Cedre de 24 anys. Tot i això, el ministre va avançar que necessitaran «molta rehabilitació» perquè la ventilació mecànica és una «teràpia molt agressiva». 

En aquest sentit, Benazet va explicar que actualment al Principat un pacient es dona per curat quan s’obtenen dues proves de PCR negatius, un mètode «esbiaixat» que podria canviar pròximament i la superació de la malaltia es podria determinar en passar 14 dies sense símptomes, com es fa a altres països, com Alemanya.

D’altra banda, el responsable de Salut va comunicar que es realitza una prova de PCR a tots els morts per confirmar que la Covid-19 ha estat la seva causa, sempre que aquests hagin tingut alguna vinculació clínica amb la pandèmia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT