PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UEFA amenaça amb expulsar els equips que no acabin les lligues

Els fets arriben després que la competició belga s’hagi donat per acabada

Per El Periòdic

Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin. | EUTERS / YVES HERMAN

La lliga belga, a falta de confirmació oficial, es donarà per acabada per culpa de la pandèmia i el Bruges serà anomenat campió. Aquesta ha estat una decisió que no va agradar gens a la UEFA i que va portar al president de l’entitat, Aleksander Ceferin a declarar a la cadena alemanya ZDF que «he de dir que els belgues i altres que potser estan pensant alguna cosa semblant, posen en perill la seva participació en les competicions europees la pròxima temporada». 

En aquest sentit, després de la decisió, Sky Sports, va destapar una carta que l’entitat va enviar a les 55 federacions que formen part en la qual les instaven a no cancel·lar les temporades. «Confiem en el fet que el futbol es pugui reiniciar en els pròxims mesos, amb condicions que seran dictades per les autoritats públiques», afirmava l’ens. Per tant, els demanava que no abandonessin les seves temporades , que «vagin unides en aquest aspecte» i que «tots els títols esportius s’han d’atorgar en funció dels resultats». «Qualsevol decisió d’abandonar les competicions nacionals és, en l’actual etapa, prematura i no justificada», remarcaven. 

En el cas andorrà, és pràcticament impossible que es produeixi una decisió de no acabar la lliga perquè el calendari encara permet opcions. Però tot dependrà de l’evolució de la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT