PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Emmanuel Macron fa una aportació de 200.000 euros

També s'han activat diferents recursos sanitaris procedents de França

Per El Periòdic

La sol·licitud del cap de Govern, Xavier Espot, enviada fa uns dies al copríncep francès i president de França, a Emmanuel Macron, per tal de tenir de les autoritats franceses el màxim suport a l’hora d’obtenir recursos sanitaris per superar la crisi provocada pel coronavirus ha donat resultats. En aquest sentit, el ministre Portaveu, Eric Jover, va informar ahir que Macron, que el passat mes de setembre va ser de visita al Principat, ha respost positivament i «s’han activitat diferents recursos sanitaris per dotar-nos del material escaient».

 I no només així sinó que el copríncep francès  ha efectuat també una aportació de 200.000 euros al fons solidari engegat per l’Executiu, que servirà per ajudar els col·lectius més necessitats afectats i per adquirir també material sanitari. L’aportació de Macron se suma a la que va fer en el seu dia el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.
El ministre Portaveu va voler agrair el gest de tots dos coprínceps amb les seves aportacions, al temps que va destacar que «es remarca una vegada més els beneficis de la nostra estructura institucional; tenim els nostres caps d’Estat que ens donen un cop de mà i estan al costat nostre  quan Andorra passa per moments de dificultats».

Jover va indicar també ahir, durant l’habitual roda de premsa que  ofereix al vespre tots els dies, que es continua treballant de manera activa des de l’executiu per trobar possibles vies de finançament per a l’Estat. Així, també en aquest àmbit s’està en contacte permanent durant aquests dies amb autoritats franceses i també amb d’altres països i institucions per tenir «línies de préstecs externes» en cas que fossin necessàries per fer front a les despeses originades per aquesta crisi de la Covid-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT