PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Raonador insta a retornar els rebuts de les llars d’infants

Mares i pares havien compartit la seva disconformitat

Per El Periòdic

Una escola bressol
Una escola bressol | Tony Lara

El Raonador del Ciutadà va convidar, a través d’un comunicat fet públic ahir, a totes les famílies que hagin rebut el recàrrec mensual de les llars d’infants privades, que retornin els rebuts. Aquesta recomanació va arribar després que diverses mares i pares presentessin queixes a l’ens sobre el cobrament d’un servei que no s’està prestant, donat que tots els centres estan tancats des del passat 13 de març, com a mesura de prevenció contra el coronavirus, imposada pel Govern.

De fet, segons va confirmar el Raonador, el conjunt de llars privades del país va fer un pacte col·lectiu per aplicar un descompte de la quota mensual d’enguany d’entre el 25 i el 55%, segons les característiques i els preus de cada centre. Aquesta mesura, s’hauria aplicat per tal de garantir la viabilitat econòmica de les guarderies durant el temps de tancament. Però tal com va defensar l’ens, aquests centres es poden acollir a les ajudes públiques que ha decretat el Govern per tal de fer front a la crisi econòmica sorgida per la Covid-19, sense necessitat de recolzarse en els recursos de les famílies dels alumnes.

Els darrers dies, especialment d’ençà que va començar el mes d’abril i que els pagaments van començar a ser imposats a les famílies a través de la domiciliació bancària, es va encendre el debat a les xarxes socials sobre la conveniència de fer front a aquests pagaments, si cap previsió indica que els centres educatius puguin retornar a l’activitat en les setmanes vinents. A més, el malestar generalitzat se sumava al fet que el mes anterior, al març, els pares i mares van abonar amb anterioritat i completes les quotes tot i que, finalment, només es va poder fer classe fins a la meitat del període.

No obstant, algunes famílies també es mostraven neguitoses amb la situació, i asseguraven tenir por a l’hora de retornar les factures de les guardaries, de cara a possibles represàlies que poguessin patir, des de la imposició d’un recàrrec posterior fins a l’expulsió dels seus petits dels centres.

Per aquest motiu, el Raonador del Ciutadà va recomanar públicament no fer efectiu el pagament dels rebuts que es reclamin tant aquest mes d’abril fins que retorni l’activitat normal. «No és oportú passar aquest tipus de quota, ni amb descompte ni sense» va sentenciar Marc Vila, el Raonador.

PUBLICITAT
PUBLICITAT