PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut posa en quarentena tots els professionals cubans

El ministeri modifica el protocol perquè es puguin incorporar en una setmana

Per Victoria Gómez Pérez

Professionals del SAAS registren un metge cubà.
Professionals del SAAS registren un metge cubà. | SAAS

El Ministeri de Salut ha decidit posar en quarantena tota la brigada de 39 metges i infermers cubans que dilluns va arribar al Principat, després que un d’ells donés positiu de Covid-19 i fos traslladat al Cedre. La resta romandran aïllats en l’hotel d’Escaldes-Engordany, on s’allotgen amb l’equip mèdic del SAAS. El ministre Joan Martínez Benazet, va precisar que el seu nivell d’afectació és baix i quasi no presenta símptomes, probablement perquè es troba en la fase inicial de la malaltia. 

Tot i això, la situació obliga a endarrerir els plans inicials del Govern, que estudia escurçar el confinament mitjançant una modificació de la normativa. «Estem canviant el protocol perquè d’acord amb les determinacions d’antigen més freqüents i amb unes mesures de control i de protecció especials [els professionals cubans] es puguin activar quan els necessitem, és a dir, abans dels 14 dies [normalment obligatoris]», va explicar Benazet. Això vol dir que els companys que no hagin tingut un contacte directe amb el metge contagiat, podrien incorporar-se progressivament a l’hospital a partir de la setmana que ve.

Preguntat sobre com és possible que un dels professionals viatgés ja infectat, el ministre va assenyalar que a Cuba, que oficialment compta amb 140 casos, es prenen unes mesures diferents i que Andorra només té constància de les prevencions estipulades un cop la brigada va aterrar a Madrid, on els va recollir dos autobusos perquè, precisament, poguessin mantenir una distància prudencial entre ells durant el trajecte. 

En qualsevol cas, Benazet va assegurar que «això ens podria haver passat amb professionals qualsevol altre país», perquè la Covid-19 és «una malaltia de dimensió mundial» i, una vegada més, va agrair «moltíssim» l’ajuda dels caribenys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT