PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB ajorna de nou la competició i no marca una data per reprendre-la

L’entitat no tira la tovallola i assegura que es manté «intacte» l’objectiu d’acabar la Lliga Endesa

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc Andorra i el Movistar Estudiantes juguen al Poliesportiu, aquesta temporada.
El MoraBanc Andorra i el Movistar Estudiantes juguen al Poliesportiu, aquesta temporada. | ACB Photo

L’ACB va deixar sense efecte la data establerta del 24 d’abril per tornar a la competició, de manera que, ara per ara, la Lliga Endesa està suspesa, sense una data marcada en el futur. 

Els 18 clubs de l’ACB van celebrar ahir una reunió informativa per videoconferència per a avaluar els efectes del període de suspensió temporal i continuar treballant en escenaris futurs. En conseqüència, l’entitat va deixar sense efecte la data establerta i analitzarà en les pròximes setmanes l’evolució de la crisi sanitària, de manera que ja podrà prendre una decisió. 

En aquest sentit, Antonio Martín, president de l’entitat, va mostrar en nom de tots els clubs «el profund dolor pels estralls d’aquesta terrible pandèmia». «Acompanyem en el sentiment a les famílies que l’estan sofrint i que no poden acomiadar-se dels seus éssers estimats», va assegurar abans de fer una anàlisi esportiva de la situació: «L’objectiu de reprendre la competició es manté intacte i analitzarem al costat dels nostres clubs la millor manera d’aconseguir-lo, assegurant sempre la salut de tots els participants». 

En aquesta línia, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va explicar «era l’escenari més sensat». «La data marcada, que era a finals d’abril, era molt difícil o impossible de complir», recordava i manifestava que «davant la incertesa de saber com evolucionaran les coses les pròximes setmanes, es fa molt difícil establir una data i, a la vegada, molt aleatòria perquè no hi ha manera de jutjar amb prou criteri quina seria una data en la qual es podria tronar a jugar». «Quedem a expenses del que ens diguin les autoritats espanyoles», recordava i reiterava que «amb tot l’esport general serà qui marcarà l’inici de reprendre la competició si finalment es pot reprendre aquesta temporada». 

«El missatge no ha variat: la voluntat de la lliga, la voluntat de la majoria de clubs és que la competició s’ha d’acabar o s’ha d’intentar en la mesura que es pugui», afirmava, reconeixent que «no serà de la mateixa manera que estava planificada acabar-la, si es pot fer». «És la determinació que tenim, sempre serà si les circumstàncies ho permetem perquè hi ha altres coses que marcaran aquesta decisió», reiterava. «Lògicament, serà amb dates més tardanes i veurem de quina manera, des d’aquesta setmana treballarem per saber en quin escenari, molt més llunyans, podríem reprendre la competició», sentenciava. 

Els sous

Ara per ara, el club planteja el seu futur econòmic amb l’esperança de poder acabar la competició, fet que implica, que de moment, la intenció de l’entitat sigui intentar pagar tots els sous, ja que la competició es pot acabar reprenent i jugar, encara que, des de l’ens subratllen que «ho ha de permetre el context, però en tenim la intenció», ja que, per exemple, es podria generar alguna mena d’imprevist econòmic generat per la situació actual. 

D’aquesta manera, el MoraBanc també treballa amb un pla de contenció econòmic si la competició finalment no es pot acabar: «En cas que no es jugui, una situació que cada vegada és menys hipotètica, hi haurà una rebaixa salarial igual per a tothom, a tots els descomptarem un percentatge del sou». 

Malgrat aquesta situació, cal recordar que l’ACB treballa amb un possible calendari que permetria acabar la competició al mes de juny i, en aquest, els jugadors encara tenen contracte. En aquest sentit, el problema el tindrien els clubs en el cas que es decidís acabar la competició més tard.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT