PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La nova cursa de Llobera

Confecciona mascaretes a casa amb la seva impressora 3D

Per El Periòdic

La pilot andorrana Margot Llobera.
La pilot andorrana Margot Llobera. | EFE

La pilot andorrana Margot Llobera, com tots els esportistes del Principat i d’Europa, no pot entrenar. Amb la pandèmia de la Covid-19, ara desenvolupa una nova cursa, una carrera per lluitar contra la pandèmia, sent voluntària de la Creu Roja i fabricant mascaretes amb la impressora 3D que té a casa seva. Per tant, de moment, la moto està aparcada i el somni de poder competir al Dakar, en segon pla. 

En aquest sentit, la pilot comenta que «vaig a la Creu Roja els dimecres i els dijous, anant per menjar ja preparada».«Bàsicament, el que fem és repartir el menjar a gent que li fa falta, que no es pot moure o a la població de risc», explica i destaca que «un cop allà, els donem el menjar, sempre protegit i amb mesures de desinfecció. No tinc a ningú de risc a casa i s’ha d’ajudar». Respecte a les mascaretes, revela que «al meu pare li encantes aquestes coses». «Al final el que faig és el mínim que puc fer. Els que de debò estan fent són els que estan en primera línia com els metges, infermers, farmacèutics, o la gent dels supermercats. Ells s’estan posant en primera línia, com les persones que tenien una empresa i han hagut de parar la seva activitat; això sí que és dur, el meu no ho és», assegura i detalla que el procés d’elaboració «triga més o menys una hora. Després cal treure les rebaves perquè al final els metges han d’estar moltes hores, ho polim amb una escata i li ho donem a la Creu Roja». 

Per un altre costat, respecte a l’objectiu del Dakar, informa que «continuem treballant i buscant alternatives, perquè és més complicat amb aquesta situació». «El que puc fer ara és donar-li ànims a les empreses que m’han ajudat fins ara, no estic en un moment per demanar. És moment d’estar junts amb això i quan passi aquest mal tràngol tornarem a començar», subratlla, tot recordant que «continuem treballant quant a comunicació i patrocinadors, però ens ho prenem amb calma perquè tampoc hi ha data de carreres i la mateixa organització ha d’anar, mínim, dues vegades allí a marcar el recorregut».

PUBLICITAT
PUBLICITAT