PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CEA demana als hotels evitar ofertes per sota del preu real

Els hotelers pronostiquen una davallada del turisme també a l'estiu

Per El Periòdic

La CEA va reunir ahir  la Comissió de Turisme i Comerç per a fer una anàlisi de la situació. Per ells, serà vital la fidelització del turisme de proximitat i la potenciació del consum intern. La CEA, també va defensar que d’aquesta crisi sorgeix l’oportunitat de fer una aposta definitiva pel comerç online, una de les assignatures pendents. A més, la Patronal també va defensar que l’anticipació que ha tingut el Govern es pot utilitzar per a configurar una imatge del Principat com a destí segur i saludable. En qualsevol cas, la CEA va fer una crida al sector per tal d’evitar caure en la lluita a l’oferta low-cost i la cursa de preus a la baixa, per tal de mantenir la imatge de turisme de qualitat que sempre ha acompanyat la marca Andorra. 

Amb les persianes encara a baix i en un punt de molta incertesa, els empresaris hotelers, de restauració i comerços no albiren un bon retorn a la normalitat. El sector ha vist com els grans al·licients del  turisme d’estiu han anat caient un rere altre, i la notícia de l’ajornament del Cirque du Soleil va ser el cop definitiu que acaba de desbaratar els plans al sector.

«Molts hotelers són pessimistes i donen l’estiu per perdut, pensant que no començaran a ingressar diners fins al mes de desembre» va afirmar ahir Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels (AHA). Els hotels van haver de tancar de forma precipitada la temporada d’hivern, i han perdut les campanyes de Setmana Santa i el pont de l’1 de Maig. Aquests factors, sumats al fet que romanen tancats comporta que segons Canut «augmenti la incertesa». 
Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), que ahir va apuntar que «les notícies que arriben d’Europa no ens fan esperar un bon estiu, ja que es parla de mantenir les restriccions de moviment». «Abans del comunicat del Cirque, teníem la idea que seria un estiu dolent, amb una ocupació d’entre el 30 i el 40%.

Ara que sabem que no hi serà, crec que hem de contemplar que serà al 15 o 10%, sent optimistes» va lamentar Pujol. Tant AHA com la UHA van instar a la Ministra de Turisme i a Andorra Turisme de cara a fer «petits miracles» per revifar el sector. «Necessitem que es dediquin en cos i ànima per buscar la manera de reactivar el turisme un cop que tornem a posar les màquines en marxa», va defensar Canut. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT