PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jover no descarta negociacions entre empresaris i treballadors

El portaveu del Govern afirma que compensaran possibles reduccions de sou amb mesures socials

Per El Periòdic

| SFGA/JAVILADOT

El Govern deixa la porta oberta a permetre els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) en cas que la situació econòmica de les empreses i els autònoms empitjori a causa de la crisi sanitària pel coronavirus. Això sí, serà en una segona fase, perquè l’Executiu continua mantenint que en aquest moment el pla de xoc que ja està en marxa és suficient. A més, quan es regulin les suspensions temporals d’ocupació es farà amb l’acompanyament també de tota un sèrie d’iniciatives complementàries que tindran com a objectiu ajudar les persones que es puguin trobar amb dificultats per la reducció del seu salari o la pèrdua del lloc de treball.

El ministre de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, en la seva habitual compareixença diària davant dels mitjans de comunicació, es va mostrar ahir de nou confiat que a hores d’ara les mesures que s’estan començant a aplicar són suficients, tot i que va admetre també que «som conscients que els empresaris no podran aguantar aquesta situació si s’acaba allargant en el temps». Per això ja s’està preparant un segon paquet de mesures econòmiques i «els ERTO o mesures equivalents estan sobre la taula però crec que és prematur parlar de com es desenvoluparia aquest projecte i sobretot de quines mesures d’acompanyament serien necessàries».

D’altra banda, el ministre Portaveu, va admetre també la possibilitat que a mig termini treballadors i empresaris puguin pactar convenis col·lectius que suposin una pèrdua de salari per als primers. «Sempre hem defensat que el diàleg entre els interlocutors econòmics fos el més intens possible perquè cada sector d’activitat té unes normes de funcionament diferents i perquè segurament l’acord a què puguin arribar serà millor que el que pugui promoure el Govern, que tenen un rol més generalista», va dir Jover.  

Sol·licituds resoltes

El ministre Portaveu va informar també ahir que ja s’han resolt 42 sol·licituds dels crèdits tous als quals es poden acollir els empresaris del Principat, i d’aquestes hi ha 6 que s’han denegat  per no complir els requisits. Això suposa 1,1 milions d’euros atorgats per a despeses de funcionament i 267.000 per refinançar préstecs hipotecaris. D’altra banda el fons solidari compta ja amb 731.000 euros i s’han recaptat més de 35.000 euros a través dels SMS.

PUBLICITAT
PUBLICITAT