PUBLICITAT

Les competicions nacionals podran acabar ara el 20 de juliol

Les rondes preliminars de la UEFA podrien coincidir amb el principi de la nova temporada

Per El Periòdic

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin.
El president de la UEFA, Aleksander Ceferin. | AFP / FABRICE COFFRINI

La UEFA es va reunir ahir amb les federacions membre per tal de fixar els nous calendaris pel que fa a les diferents competicions després de l’afectació de la Covid-19 a les diferents competicions. Pel que fa a les organitzades per la Federació Andorrana de Futbol (FAF), la nova data fixada pel tancament de les lligues és el 20 de juliol. Això vol dir que, tenint en compte que encara no hi ha data de tornada a la competició, el termini s’allarga trenta dies més, fet que dona aire a totes les entitats. 

Per tant, aquest retràs que obligarà a suspendre la finestra pels partits amistosos internacionals de la selecció que haurien hagut de tenir lloc al juny. A més, la UEFA va voler subratllar a les federacions que han de prioritzar el final de les lligues, abans que el final de les competicions de Copa. En el pitjor dels casos, això podria suposar que les competicions europees pels clubs andorrans es disputessin coincidint amb l’inici de la nova temporada. 

La sub-21, al novembre

Respecte als partits de la selecció sub-21, el calendari queda també suspès, en aquest cas, com a mínim, fins al novembre. A més, les competicions sub-16 que s’havien de disputar a Andorra queden suspeses. De fet, les úniques competicions que la UEFA manté en joc són la sub-17 femenina i la sub-19 masculina, ja que aquestes han de disputar el Mundial, tot i que també sense data prevista ara per ara. No serà fins a mitjans d’abril, que la UEFA i les 55 Federacions es tornin a trobar per fer una nova avaluació de la situació. 

En aquest sentit, el secretari general de la FAF, David Rodrigo, va explicar que «s’ha comentat que si falten dates, cal realitzar la lliga sobre la Copa, de manera que seria el tercer classificat de la nostra lliga qui agafés aquesta plaça a la competició europea». «Els partits oficials de la sub-21 contra Anglaterra i Àustria, possiblement es disputaran al mes de novembre», remarcava i destacava que «podria coincidir l’inici de la nostra temporada amb les rondes preliminars de la UEFA».

PUBLICITAT
PUBLICITAT