PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana facilitar l’accés a la prestació d’atur

El partit demana agilitzar els tràmits per accedir a l’ajuda econòmica

Per El Periòdic

El PS ha demanat al Govern que agilitzin i es minimitzin els tràmits per poder optar a la prestació per desocupació involuntària, tenint en compte que a causa de la crisi econòmica pel coronavirus moltes persones es poden quedar a l’atur, com ja està succeint. En aquest sentit, els socialdemòcrates manifesten en un comunicat fet públic ahir que és urgent escurçar el termini màxim de dos mesos que marca la llei òmnibus per modificar la prestació per desocupació involuntària «per no deixar ningú desatès».

Per aquesta raó el PS ha fet tota una sèrie de propostes que pretenen «agilitzar els tràmits per accedir a la prestació d’atur i rebaixar els requisits, ja siguin de cotització prèvia, d’inscripció al servei d’ocupació, requeriments de formació o d’altres, per tal de facilitar que qualsevol persona que s’hagi quedat sense feina, fruit d’aquesta crisi, pugui accedir a la prestació per desocupació involuntària de forma més fàcil», segons va explicar la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar. 

Es tracta, que totes aquelles persones que es quedin sense feina puguin fer front a les seves despeses, eliminant les restriccions que hi ha actualment per accedir a la prestació.  Les propostes s’inscriuen, així, en la voluntat de tots els grups parlamentaris de mantenir els llocs de treball i els salaris o bé donar protecció de l’Estat a aquelles persones que es quedin sense feina.

Segons el PS, en el marc de la negociació dels grups parlamentaris sobre la llei Òmnibus, el Govern va prendre el compromís d’abordar aquesta qüestió, i es va parlar també de la demanda d’incorporar el Col·legi d’Economistes a l’ens que decideix l’atorgament dels préstecs, cosa que finalment s’ha acceptat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT