PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern apunta que una vintena d’acomiadaments són indeguts

Fins a 324 treballadors s’han inscrit al registre laboral per la crisi

Per El Periòdic

| SFGA/JAVILADOT

un total de 324 persones s’han inscrit fins ara al registre posat en marxa pel Govern per conèixer si hi ha hagut acomiadaments indeguts de treballadors des que es va iniciar la crisi sanitària i econòmica pel Covid-19. Es tracta de 246 persones que tenien contractes com a temporers o d’una durada determinada, mentre que altres 78 tenien contractes indefinits. Així ho va explicar ahir el ministre Portaveu, Eric Jover, que també informar que dels 153 casos que fins ara s’han examinat, se n’han trobat 21 en què l’acomiadament «no es va fer de manera correcta».

La intenció de l’Executiu és contactar amb totes les persones inscrites per poder determinar si els acomiadaments s’han fet conforme a la llei, i si no ha estat així aconsellar-los sobre els passos que poden fer per recuperar la feina o rebre la indemnització a què tenen dret. Jover va manifestar, amb relació al volum d’acomiadats indegudament, que  «és una xifra important», motiu pel qual va apel·lar de nou a la responsabilitat a les empreses perquè actuïn segons la llei, ja que en cas contrari Inspecció de Treball podrà actuar contra elles.

El ministre Portaveu va informar també ahir que està treballant en un segon paquet de mesures econòmiques per ajudar les empreses i els autonoms, tot i que va insistir que l’actual que està en marxa, d’uns 200 milions d’euros, és «potent» i «suficient» en aquesta primera fase de la crisi. «El paquet de mesures aprovat és molt ambiciós, més fins i tot que en altres països veïns», va emfatitzar. En aquest sentit, va descartar de moment que pugui haver una reducció dels lloguers  per a la població en general, tot i que també va voler deixar clar que «si veiem més afectació» social i econòmica es prendran més mesures que beneficiïn els treballadors. Dins encara de l’àmbit econòmic, Jover va recordar també de nou que l’Executiu vol procedir a la revisió del reglament de prestacions econòmiques per flexibilitzar l’accés aquestes de les persones que hagin perdut la seva feina.

Pel que respecta als crèdits tous, el portaveu governamental va indicar que ja són 993 les empreses que els han demanat fins ara. La voluntat és que aquests crèdits siguin efectius el més ràpidament possible i, en aquest sentit, va dir que hi ha una vintena de persones dins de l’Administració que s’han mobilitzat «per agilitzar al màxim» els tràmits que s’han de seguir. De moment, però, encara no hi ha cap resolució acordada, tot i que de nou es va mostrar segur que la quantitat total demanada, uns 288 milions d’euros, es reduirà una vegada analitzada tota la casuística de la documentació de cada empresa. Jover va informar també que el fons solidari compta ja amb més de 600.000 euros, i que s’han recaptat més de 34.000 euros amb els SMS d’Andorra Telecom. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT