PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els polítics i els grups al Consell plantejaran rebaixar-se el sou

Alguns representants han fet aportacions de manera voluntària

Per Enric Revuelta

| Maricel Blanch

Els grups parlamentaris estudiaran rebaixar-se el sou per la crisi del coronavirus. De moment, encara no s’ha arribat a un acord concret, però el Govern i les forces amb representació a l’hemicicle estan treballant en un segon paquet de mesures que podria incloure una rebaixa dels salaris dels consellers i també dels polítics en general, segons van informar ahir fonts properes al grup demòcrata. De fet, ja hi ha representants que a títol individual ja han decidit fer aportacions econòmiques de manera voluntària.

«Cal escoltar tothom, analitzar i tenir sobre la taula qualsevol mesura que pugui ajudar la població en la complicada situació que estem vivint», expliquen les mateixes fonts. Encara no ha transcendit de quina manera afectarà als diferents representants de l’administració ni quina quantitat.

La qüestió dels salaris i de les dietes és un aspecte que s’ha posat a debat no només al Principat, sinó també a altres països. A Andorra, en canvi, el reglament no preveu que els consellers generals cobrin dietes en el dia a dia. Només reben un complement en cas que s’hagin de desplaçar a delegacions internacionals o en comissions especials que es facin a fora del país, tot i que també es demana que n’aportin els tiquets. Si els actes se celebren a Andorra, els representants n’assumeixen el cost.

Atesa la situació internacional provada per l’alarma pel Covid-19, les diferents organitzacions han anat suspenent les cites previstes. la crisi pel coronavirus. Sindicatura va informar dilluns que, després de la reunió de l’ajornament de totes les activitats parlamentàries fins al 15 d’abril. Només es duran a terme sessions al Consell General en cas que calgui tirar endavant projectes necessaris en relació a la crisi de la Covid-19, com ja va passar fa una setmana amb l’aval a les mesures urgents presentades pel Govern i a les lleis per decretar l’estat d’alarma o d’emergència, que per ara no s’han aplicat relació a la crisi de la Covid-19, com ja va passar fa una setmana amb l’aval a les mesures urgents presentades pel Govern i a les lleis per decretar l’estat d’alarma o d’emergència, que per ara no s’han aplicat. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT