PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els sindicats critiquen la falta del material de prevenció dels professionals de les ambulàncies

L'USdA es mostra crítica amb la gestió de l'Executiu

Per El Periòdic

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) s’ha tornat a mostrar crítica amb alguns aspectes de la gestió que porta a terme l’Executiu en la crisi sanitària que està vivint el país a causa del coronavirus, en concret pel que fa al transport sanitari. El sindicat considera, en primer lloc, que el personal que s’encarrega d’aquestes tasques, els bombers i els treballadors d’Ambulàncies del Pirineu (ADP), no disposa de tot el material que necessitaria per evitar possibles contagis, tant dels pacients com d’ells mateixos, durant els treballs que realitzen. 
En aquest sentit s’esmenta, per exemple, que se’ls dóna uns peücs i altres elements de roba que són sobretot per a ús hospitalari però no per ser utilitzats en la seva feina. «No tenim el material adaptat per al nostre servei», afirma un  dels integrants de la direcció del sindicat, Joan Torra. «Necessitem més material del que tenim i també que aquest sigui adaptat a les nostres necessitats, sobretot perquè estiguin protegits els malalts», insisteix Torra, que vol deixar clar, però, «que els ciutadans no s’han de preocupar perquè nosaltres continuarem fem igualment el nostre servei».

D’altra banda, des de l’USdA s’ha volgut denunciar també que no sempre s’utilitzen els mateixos criteris a l’hora decidir quan es fa la prova (PCR) per determinar si algú està contagiat amb el virus o quan  s’obliga a fer un confinament. I és que, segons el sindicat, en certs col·lectius, com el dels treballadors del transport sanitari, la prova hauria de ser prioritària, «igual que li fan la prova, per exemple, als professionals cubans que han arribat al país». «El cert és que sense haver tingut símptomes, algunes persones han donat positiu i per això el que reclamem és el mateix tracte que es dona a la resta del personal sanitari», recorda Torra. 

Fa tan sols uns dies aquesta organització sindical ja va demanar al Govern que «per seguretat» es fessin les proves de detecció del virus al personal del transport sanitari, tant als bombers com als treballadors d’Ambulàncies del Pirineu (ADP).  Torra recalca que si des de l’USdA es fan aquestes manifestacions públiques en un moment tan complicat per al país com l’actual és sobretot perquè «el que voldríem sobretot és que el Govern, i en especial el ministeri fos, més empàtic amb els treballadors». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT