PUBLICITAT

La vaga de controladors aeris a Espanya presenta poca incidència a Andorra

  • Si hagués estat al Nadal, el turisme rus i britànic sí que hagués patit l'aturada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Passatgers a l'aeroport del Prat, a Barcelona, ahir. Foto: EFE / ALBERTO OLIVÉ

El portaveu de les associacions d'hotelers andorrans, Andoni Azurmendi, va explicar a l'ANA que la vaga de controladors aeris que des divendres a les sis de la tarda manté paralitzat l'espai aeri espanyol tindrà una afectació mínima a Andorra. Segons Azurmendi, el turisme que ve aquests dies al país dels Pirineus és bàsicament familiar i de procedència pròxima i el seu desplaçament el fan amb cotxe.

Sí que van detectar, però, afectació en alguns clients provinents de Sevilla i altres aeroports petits. Així, algunes reserves fetes aquest divendres, inici del pont de la Puríssima, no van arribar a la seva destinació hotelera. Azurmendi va insistir que «la incidència no serà de gran importància» malgrat que a no va poder donar xifres de reserves anul·lades perquè creu que «aquests clients esperaran una mica per veure si poden arribar o no».

Pitjor si hagués estat en nadal / El portaveu dels hotelers va afegir que la preocupació hagués estat major en una altra època de l'any, passat Reis, dates en les quals arriba turisme procedent de la Gran Bretanya i de Rússia. L'actual època de l'any el que arriba a Andorra «és turisme familiar que ve amb cotxe» i de zones pròximes, la qual cosa fa que aquesta incidència hagi pogut ser menor.

L'espai aeri espanyol roman tancat des de divendres a les sis de la tarda, quan els controladors aeris van iniciar una vaga encoberta amb l'abandonament dels llocs de treball arran del malestar generat per l'aprovació del decret que modifica les condicions de treball dels tècnics de trànsit aeri. El Govern va respondre amb la militarització dels aeroports, en compliment del decret llei que va aprovar divendres el Consell de Ministres i Aena recomana no aanr als aeroports ja que tots els vols d'Iberia, Vueling, Ryanair, Air France i KLM van ser cancel·lats.

El Consell de Ministres espanyol va aprovar també un decret pel qual es va passar a l'Estat d'alarma i els controladors passen a estar mobilitzats, el que suposa que en cas que no assisteixin al treball estarien en un delicte de desobediència tipificat en el codi penal militar. La normalitat podria no recuperar-se fins el final del pont.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT