PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ministre de Salut, amb «símptomes lleus»

Benazet assegura que «jo podré més que el virus», l’endemà que s’anunciés que Rossell i León també estan contagiats

Per Victoria Gómez Pérez

El ministre Benazet en una sessió al Consell General.
El ministre Benazet en una sessió al Consell General. | Maricel Blanch

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va reconèixer ahir durant la seva compareixença telemàtica diària que té «símptomes lleus» de patir la Covid-19. Tal com ell mateix va recordar, fa 15 dies que roman en aïllament domiciliari després de mantenir contacte amb un professional del Col·legi de Metges que va resultar positiu. Durant la quarantena, la seva parella, «una persona de la Salut molt exposada», també va caure malalta. Immediatament va començar el tractament i, segons el ministre, «evoluciona molt bé». «Des d’ahir [diumenge] jo també tinc símptomes. Em sento engripat, amb mal de cap i mal d’óssos, però tinc poques dècimes de febre», va explicar, tot convençut que «jo podré més que el virus» i que «continuaré informant» diàriament de l’evolució de la pandèmia al país. 

Amb l’anunci de Benazet, ja són, oficialment, tres els membres del Govern afectats pel coronavirus. Justament fa un parell de dies el ministre Portaveu, Eric Jover, va comunicar que el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el seu secretari d’Estat, Joan Antoni León, també estan contagiats. Ambdós, segons Jover, es troben en «perfecte estat de salut», de manera que continuaran amb les seves obligacions i responsabilitats a primera línia del Govern.

Benazet també va assenyalar ahir que, des que el nou coronavirus aparegués a la Xina a finals de desembre, ha anat muntant i s’ha tornat «més agressiu». A més, i malgrat que encara no hi ha evidències que ho demostrin –tot i que s’estan estudiant a escala global–, sembla que afecta més els països llatins que els del nord d’Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT