PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià aprovarà uns comptes que s’hauran de refer per la crisi

Amb els números incials es faran els pagaments més necessaris

Per El Periòdic

El Comú de Sant Julià de Lòria té previst aprovar en unes setmanes els pressupsotos de la corporació per aquest any, encara que siguin efímers. És una situació similar a la qual també s’hi trobaran la resta de corporacions, que en alguns casos, ja han aprovat els seus comptes, o els que estan a punt de fer-ho, com és el cas de Canillo. Segons va publicar RTVA, la corporació de Francesc Camp preveu aprovar-lo a la baixa dimecres.

En el cas de Sant Julià de Lòria, el cònsol major, Josep Majoral, explica al Periòdic que inicialment el comú té previst donar llum verda a uns comptes que seran similars als dels últims anys, al voltant d’uns 14 milions d’euros, però que ja s’està treballant amb uns comptes nous que sí que inclouran els efectes del Covid-19. El motiu d’aquesta estratègia, segons Majoral, és garantir els pagaments més necessaris, encara que és conscient que «acte seguit, caldrà aprovar una modificació adaptant-la a la realitat d’avui».

De moment, encara no hi ha un termini per a l’aprovació dels segons comptes perquè el comú espera abans analitzar tot l’impacte que pot comportar la crisi del coronavirus per a les arques lauredianes. En tot cas, Majoral explica que caldrà analitzar les partides que es deixaran d’ingressar i que caldrà reorientar els comptes inicials perquè augura que caldrà apujar les partides socials. «S’ha de trobar l’equilibri entre les tres coses: la partida social, la injecció de diners en el sector privat amb una despesa perquè torni a engegar i prioritzar les necessitats del Comú dins del que puguem fer», explica el cònsol major lauredià.

En aquest sentit, Majoral explica que hi haurà obres que encara estan pendents d’adjudicar que potser caldrà repensar-les en funció de les prioritats i dels diners disponibles mentre que n’hi ha d’altres, com els treballs per adequar la carretera de Nagol, que «sens dubte s’ha d’acabar» un cop s’aixequi el confinament. 
Pel que fa a l’última adjudicació de la corporació de 8.000 euros per realitzar el projecte per il·luminar diferents punts concrets de la parròquia, Majoral explica que es va realitzar perquè ja era un procés que s’havia contactat amb l’empresa abans de la crisi pel coronavirus, però que ara caldrà analitzar si la següent fase, que seria la de l’adjudicació del material necessari per a la il·luminació, es tira endavant o no. «El que està clar és que en el pressupost caldrà prioritzar i fer-ho molt bé perquè les priroritats han canviat. Segurament es continuaran fent adjudicacions i s’haurà de mesurar molt més», assevera el cònsol major lauredià.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT