PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COI i el Japó estudien organitzar els Jocs a la primavera del 2021

La nova data per celebrar l’esdeveniment esportiu xocaria amb la disputa dels Jocs dels Petits Estats

Per Albert Ortega

Un turista es fa una foto amb el símbol dels Jocs Olímpics a la ciutat de Tòquio.
Un turista es fa una foto amb el símbol dels Jocs Olímpics a la ciutat de Tòquio. | Getty Images

L’ajornament dels Jocs Olímpics que s’havien de dur a terme a Tòquio inicialment entre el 24 de juliol i el 9 d’agost ha vingut acompanyat d’un ball de dates per encabir la cita més important del món de l’esport. Segons va revelar ahir el mitjà japonès Nikkei, el Comitè Olímpic Internacional (COI) i les autoritats japoneses encarregades d’organitzar els Jocs de Tòquio 2020 estarien estudiant la possibilitat de celebrar el JJ. OO a la primavera del 2021. D’aquesta manera, els ens esportius haurien decidit tancar un marge de tres setmanes per anunciar la data definitiva.

En aquest sentit, sembla que el període comprès entre el març i l’abril guanya força per la disponibilitat del calendari i per les pistes que van donar les dues parts dimarts passat, on van assegurar que els Jocs es durien a terme «més enllà del 2020, però abans del final de l’estiu del 2021».

Tanmateix, el president del COI, Thomas Bach, va afirmar dimecres passat que «l’estiu només és una de les opcions que té el Comitè». En aquest sentit, diverses federacions van recolzar la celebració dels Jocs a la primavera per evitar la intensa calor que acostuma a fer a Tòquio a l’estiu, mentre que altres participants van proposar estudiar la tardor com a opció, segons van dir fonts d’aquests organismes en l’esmentat mitjà nipó.

Un calendari carregat 

La ministra japonesa encarregada dels Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto, va afirmar ahir que «hi ha problemes per resoldre al calendari del 2021 a causa de les competicions internacionals ja previstes al voltant de l’estiu».

I és que aquestes dates impactarien amb el final de competicions  de clubs com les lligues de futbol, l’Eurolliga o l’NBA. Així, el president de la Federació Europea d’Handbol (EHF), Michael Wiederer, va indicar que «no és una opció desitjable disputar els Jocs a la prima vera, ja que afectaria dramàticament totes les competicions».

En aquesta línia, Hashimoto va declarar que «les dates es definiran escoltant totes les opinions del COI, del Govern de Tòquio i del comitè organitzador. Seguirem de ben a prop tot aquest procés per col·laborar a l’hora de prendre la millor decisió possible». Per la seva part, el president del comitè organitzador, Yoshiro Mori, va exposar que «hi ha molts aspectes que no poden avançar si no es decideix ràpidament el nou període dels Jocs».

Jocs dels Petits Estats

D’altra banda, la celebració dels Jocs dels Petits Estats a les dates primaverals també es manté en suspens. Així, el president del Comitè Olímpic Andorra (COA), Jaume Martí va assegurar que «els Jocs grans aniran per davant dels petits», mentre que el director dels JPPE, Josep Besolí, va declarar a El PERIÒDIC dijous que «el problema vindria si els Jocs Olímpics es disputessin a la primavera, però si es mantenen les dates, no sortiríem perjudicats ni nosaltres com a organitzadors ni els atletes».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT