PUBLICITAT

El PS demana al Govern que faci una prestació per desocupació de 1.300€ als autònoms

La proposta forma part d’un paquet de modificacions

Per El Periòdic

Primer Secretari PS, Gerard Alís, en una foto d'arxiu
Primer Secretari PS, Gerard Alís, en una foto d'arxiu | PS

Segons van informar ahir, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata va fer arribar un paquet de modificacions dels reglaments de prestacions per fer front a la crisi de la Covid-19 a Govern. D’entre aquestes modificacions destaca l’ajuda específica per autònoms. En aquest sentit, segons van informar, proposen «que Govern es faci càrrec d’una prestació per desocupació per a autònoms d’uns 1.300€.

La idea és que la prestació en qüestió no tan sols es pagui durant el període de crisi sanitària, sinó que es prorrogui durant la reactivació de l’economia una vegada s’acabi. Així, el Primer Secretari del PS, Gerard Alís, va destacar que «les petites i mitjanes empreses són una part molt important del nostre teixit econòmic». Per això, la formació ha proposat una mesura «similar a la prestació que existeix per assalariats i que permet garantir uns ingressos durant aquest període».

L’ajut en qüestió rondaria al 60% del salari mitjà, que demanen que es matisi en funció dels seus ingressos, tal com es fa amb la quota de la CASS. També demanen que els treballadors autònoms que s’hagin de quedar a casa per tenir cura de menors de 14 anys o fills amb discapacitat percebin una tercera part del salari mitjà interprofessional (709€). 

Per altra banda, el document aporta una sèrie de propostes de modificacions del Reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris en relació amb els ajuts a l’habitatge i per desocupació involuntària per assalariats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT