PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Establiments hotelers no podran fer front als salaris del mes d’abril

El sector reclama al Govern noves mesures per subsistir a la crisi econòmica

Per Judith Sáez

Foto de la façana de l'antic hotel
Foto de la façana de l'antic hotel | El Periòdic

Alguns grups del sector hoteler preveuen que no tindran ingressos fins a finals d’any al desembre, a causa de la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus.

Aquesta preocupació i angoixa l’han traslladat al cap de Govern, Xavier Espot, i a la ministra de Turisme, Verònica Canals, en una reunió que va tenir lloc ahir en la qual també van exposar les seves propostes per reforçar les actuals implementades per l’Executiu per aquests primers 15 dies. El president de la UHA, Carles Ramos, afirma que moltes de les noves mesures que està estudiant el Govern, en vista que s’allargarà la situació, coincideixen amb les que ells tenien present i desitgen que es puguin tirar endavant aviat, tot i que des del Govern no concreten quan es tiraran endavant.

En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar que l’administració ho enfoca per fases, segons evoluciona la crisi, mentre que el sector hoteler les enfoca a mitjà termini.

La presidenta d’AHA, Cristina Canut, constatava, per exemple, que els crèdits tous no els resolen el problema i que hi ha molta preocupació per assegurar els salaris en tant que «molts establiments del sector hoteler no els garanteixen pel mes d’abril i alguns han aturat el pagament a proveïdors». Considera que han de donar prioritat als salaris i que «de moment, per assumir-los, els empresaris estem sols». 

Tot i que des del sector tenen esperança, segueixen amb el neguit que «si el següent paquet de mesures no s’adapta, tenim un problema» segons constata el director de la UHA, Jordi Pujol, qui també assegurava que assumir» i que «nosaltres seguirem insistint diàriament perquè els números cada vegada són de color més vermell». A la reunió també va acudir l’Associació d’Apartaments turístics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT