El FC Andorra passa per sobre del cuer en un partit glaçat

• Toscano aconsegueix un ?hat-trick' que li donarà molta confiança
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Toscano, amb la pilota, ahir a un Aixovall sense neu però glaçat Foto: ORIOL LLAURADÓ

Jugar a una nevera és complicat, així que es poden imaginar el que és fer-ho a un congelador. El FC Andorra, animat per 50 valents de sang freda, va passar per sobre del cuer, la Pobla de Segur, en un matx absolutament glaçat a Aixovall en què els andorrans van començar perdent (0-1, minut 9 de penal), però al qual van capgirar en els següents set minuts. D'aquí a la golejada no hi va haver més que demostrar que la diferència entre un i altre equip era abismal, tan gran com la que hi ha a la classificació del grup 5 de la Primera Territorial, amb un colíder i l'altre de fanalet vermell. I així, 6-1 i amb hat-trick de Toscano.

Els catalans van arribar a Aixovall amb el partit perdut. La seva banqueta era desoladora, amb cap canvi -Peito va arribar gairebé al descans- i un porter que no se sap de què era porter. El 0-1 va ser més que una broma. Xavi va avançar els lleidatans des de la línia de penal, i aquesta va ser tota l'aportació en atac del seu equip. L'empat va arribar al minut 13 gràcies a una magistral passada d'Ayala a Pujol, que va definir a la perfecció amb un porter que va sortir a per figues. Al minut 16, l'Andorra ja dominava el marcador amb el 2-1 de Toscano, i a la mitja hora Tade va treure miraculosament una pilota que entrava per la base del pal esquerre. El setge tricolor era global, i així va caure el 3-1, quan Toscano va fer una passada de la mort a Emili, que només va haver de posar el peu per marcar (minut 31). D'aquí al descans, domini local aclaparador.

A la represa, el fred va augmentar tant com els gols locals. L'àrbitre no va veure penal en una acció contra Pujol, i Cristian va fallar un gol cantat al minut 54, però al 58 ho va solucionar amb el 4-1 a passada d'Ayala, mentre que Toscano, al minut 80 i al 83, va tancar el compte de l'Andorra amb un 6-1, i el seu particular amb un motivant hat-trick.