PUBLICITAT

Els museus segueixen oberts per visitar-los virtualment

Cinc opcions de les quals es pot gaudir en un entorn de 360 graus

Per El Periòdic

Centre d'Interpretació Farga Rossell
Centre d'Interpretació Farga Rossell | Govern/Jean-Christophe Bisoux

Seguint les indicacions dictades pel Govern en el context d’expansió de l’epidèmia de coronavirus arreu del país, les mostres gestionades per l’Àrea de Museus i Monuments van tancar al públic fins que l’administració determini que es pot tornar a la normalitat i que poden reobrir. En aquest sentit, amb l’objectiu de seguir difonent i mostrant el contingut cultural i històric que contenen, aquests s’han reinventat perquè els usuaris puguin gaudir-ne des de les seves llars. Així doncs, a través de la pàgina web de cultura del Govern, es pot accedir a cinc dels museus de gestió governamental i gaudir d’una visita virtual en un entorn de 360 graus.

«La Casa Rossell, una mirada interior»

La mostra es centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell, representats simbòlicament per objectes i organitzats per escenografies temàtiques. La Casa Rossell data del segle XV i va ser una de les més importants del Principat des del punt de vista econòmic però també polític. 

Museu Nacional de l’Automòbil

Es tracta d’una mostra sobre la transformació dels vehicles al llarg de la seva existència, des de la màquina de vapor fins als automòbils de la dècada dels anys setanta. L’exposició està formada per una vuitantena d’automòbils i un centenar de bicicletes.

Casa Museu d’Areny-Plandolit

És un dels museus més emblemàtics del país. La visita virtual recorre per l’Andorra dels segles XIX i XX i mostra l’estructura i el mobiliari de la casa, que es mantenen intactes a la forma de vida de la família. Tot i que la casa pairal data del segle XVII, la majoria de les estructures de l’edifici són de mitjan del segle XIX, moment d’auge econòmic de la família.

Casa Rull

Situada a la Massana, va ser una de les cases més riques de la parròquia. Van viure-hi hereus i cabalers, pubilles i joves, mossos i criats, etc. i la dedicació laboral general eren les tasques agrícoles. Tot això es plasma a la casa museu que en aquests moments es pot visitar virtualment. 

Farga Rossell

Andorra va ser una zona productora de ferro entre els segles XVII i XIX. D’aquest passat, entre d’altres coses se’n conserva la Farga Rossell, que es va construïr entre els anys 1842 i 1846 i que, malgrat haver tingut un període curt d’inactivitat, es va mantenir oberta fins el 1876. Actualment, és un centre d’interpretació dedicat a l’explicació del procés de transformació del mineral de ferro en lingots i la seva comercialització posterior als mercats catalans. La visita ofereix la possibilitat de conèixer la trompa, el forn, els dos malls i les condicions de treball de la Farga. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT