PUBLICITAT

Andorra la Vella

Augmenten lleugerament les línies de viatges internacionals

Barcelona és la destinació on s’han fet més sortides des d’Andorra, la segueixen Tolosa, Lleida i Porto

Per El Periòdic

Dades de les línies de viatges internacionals
Dades de les línies de viatges internacionals | El Periòdic

Les companyies de transport andorranes van registrar un augment de viatges molt lleuger en les seves línies regulars internacionals així com, de viatgers durant l’any 2019. En concret, van assolir un increment anual del 0,6% de viatges, amb un increment del 2% pel que fa els serveis d’entrada i amb una davallada del 1,1% en els de sortida, tenint en compte les dades de l’any anterior, 2018.

Transport

El total de viatges efectuats durant el 2019 és 29.926. D’aquests, 13.203 es van dirigir a localitats estrangeres, mentre que els  16.723 restants van dirigir-se cap aquí al Principat.

Viatgers

Pel que fa al nombre d’usuaris del servei, el departament d’Estadística ressalta un major ús del servei per part de visitants al Principat que no pas de residents. Del total de passatgers transportats durant l’any, només el 12,8% eren andorrans i el 87,2% restant, eren d’una altra nacionalitat. El nombre d’aquests passatgers transportats suma 328.025 persones, les quals 165.404 es van dirigir cap a l’estranger i 162.621 van venir al país.

Destinacions

Del total de serveis de sortida que es van efectuar durant l’any 2019, el 69,5% té com a destinació Barcelona, el 10,1% Tolosa, el 16,4% Lleida, el 2,2% Porto i el 1,8% la Costa Daurada. 
Els serveis amb destinació Barcelona presenten un volum constant al llarg de l’any. La destinació Toulouse presenta una disminució de serveis a partir del mes de maig quan hi ha hagut el tancament d’una de les línies. Pel que fa a la destinació Costa Daurada presenta un increment als mesos d’estiu

Per altra banda, la destinació de Portugal tot i mantenir un nombre de serveis constant al llarg de l’any, presenta un lleuger augment de serveis durant els mesos d’agost i de desembre. Mesos que concorden amb el període de vacances de les persones que treballen en la construcció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT