PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Els Jocs del 2021 no haurien de sortir perjudicats amb la nova data dels JJ. OO»

Per Albert Ortega

Josep Besolí en la presentació dels Jocs del Mediterrani de Tarragona.
Josep Besolí en la presentació dels Jocs del Mediterrani de Tarragona. | Facebook.

El director dels Jocs dels Petits Estats que acollirà Andorra el 2021, Josep Besolí, es mostra prudent a l’hora de mesurar l’impacte que tindrà la nova data dels Jocs Olímpics a la celebració de l’esdeveniment esportiu al Principat. A més, Besolí destaca la perspectiva positiva d’un fet històric que podria afectar de ple a l’edició andorrana i explica que, en principi, no hauria de suposar un problema greu.

–Què li sembla l’ajornament dels Jocs Olímpics?

–Vista la situació mundial, era evident que hagués sigut arriscat i agosarat esperar més per part del COI i les autoritats japoneses trigar més temps a prendre una decisió definitiva. Considero que s’ha fet el que calia perquè, sent sincers, no sabem quant temps més durarà el coronavirus. L’altre dia vaig veure que deien que un terç de la població estava confinada, el que significa que un terç dels atletes tampoc podien preparar-se adequadament.

–Com avança la planificació dels Jocs dels Petits Estats d’Europa en els últims dies?

–Continuem treballant a través de les noves tecnologies per posar els continguts al dia. Estem tractant de tenir tots els materials necessaris per a l’esdeveniment a l’espera que sortim del túnel actual per veure com es modifica el calendari competitiu. Depèn de com avancin les coses, ens adaptarem d’una manera o d’una altra.

–Quin impacte ha tingut l’aparició de la Covid-19 en la preparació dels JPPE?

–En principi, pensem que no hauria d’afectar a les dates previstes per acollir les proves, però hem de veure què decideixen els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. És obvi que haurem de refer moltes coses com el pressupost, veure com està la situació al Principat i adaptar-nos a la situació que ens trobarem. La clau és adaptar-se.

– Què implica que els JPPE se celebrin el mateix any que els Jocs Olímpics?

–No ens importa mentre no s’arribin a trepitjar. El problema vindria si els Jocs Olímpics es disputessin a la primavera, però si es mantenen les dates, no sortiríem perjudicats ni nosaltres com a organitzadors ni els atletes. Això sí, és molt difícil saber què passarà perquè encara no sabem quina perspectiva ens espera i la millor previsió possible és fer la feina i estar preparats.

– No creu que li treuen tot el ressò mediàtic?

–Podria fer-ho, però jo faig dues lectures. Els JJ. OO són un esdeveniment mundial que apaga d’altres competicions, però el fet que els Jocs dels Petits Estats vinguessin abans seria un incentiu perfecte perquè els nostres esportistes assolissin les marques mínimes per classificar-se per Tòquio 2020.

–El president del COA, Jaume Martí, va dir que «els Jocs Olímpics aniran per davant dels Jocs dels Petits Estats».

–És una realitat clara. Els Jocs grans són els que manen i els altres ens hem d’adaptar a partir del que decideixin. Ens haurem d’adaptar al que ens trobem després d’aquesta crisi i fer-ho el millor possible. Hem de tenir sempre present la solidaritat i el respecte al teixit social del nostre entorn.

– Un dels grans contratemps pels JPEE és la preparació adient de les instal·lacions. En aquest sentit, la remodelació dels Serradells estava preparada per arribar just a temps pels Jocs. Què passarà ara?

–Encara no tinc tots els elements necessaris per poder donar una resposta clara. Haurem de ser pragmàtics i quan puguem tornar a treballar i fer vida mínimament normal, valorar-ho, fer una reunió entre les parts implicades que han de decidir i veure com continua la reparació.

– Com està la situació respecte al camp de tir de Pal?.

–Precisament, avui havíem de dur a terme diverses reunions de treball, però ens hem vist obligats a posposar-les. Hem de ser cautelosos i actuar amb prudència per sortir d’aquesta situació tan ràpidament com puguem i després, amb el que ens trobem que tenim, adaptar-nos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT