PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella no cobrarà la taxa d’activitats comercials

A les empreses parcialment obertes se’ls descomptarà el 80% i a la resta, el 50%

Per Judith Sáez

Conxita Marsol, en videoconferència amb els consellers comunals.
Conxita Marsol, en videoconferència amb els consellers comunals. | El Periòdic

El Comú d’Andorra la Vella no cobrarà la taxa sobre les activitats comercials als negocis que han hagut de tancar durant la crisi sanitària del coronavirus. Per als negocis que es mantenen oberts parcialment o de guàrdia, se’ls reduirà un 80% l’impost i als que segueixen prestant serveis, del 50%.

L’objectiu de la mesura seria «ajudar el teixit empresarial afectat per l’emergència sanitària» i alhora «fer menys feixuga la seva càrrega pel tancament» de la majoria de negocis. En aquest sentit, des del comú també van anunciar que a partir del mes d’abril, i fins que s’assoleixi la normalitat reprenent els serveis habituals, tampoc no es facturaran les quotes dels serveis no prestats, com les escoles bressol, les escoles d’art o el Centre esportiu dels Serradells. Mesures que també s’han adoptat en altres parròquies del Principat.

D’aquest manera, van afirmar que «la segona quinzena del mes de març quedarà compensada en el cobrament a partir de la represa de l’activitat i es retornarà l’import d’aquests quinze dies en cas que l’usuari no vulgui reprendre l’activitat o el servei».

Per altra banda, es farà un reforç del departament Social per atendre especialment el col·lectiu de la gent gran. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT