PUBLICITAT

Emma Regada crearà una escultura per l’esforç col·lectiu durant l’emergència sanitària

L’escultora vol que tothom sigui partícip de la iniciativa

Per El Periòdic

Primeres casetes de l'escultura col·lectiva
Primeres casetes de l'escultura col·lectiva | Emma Regada

Emma Regada, escultora andorrana, posa en marxa la iniciativa «Carrers buits, ments ocupades» basada en la creació d’una escultura a nivell col·lectiu. Segons declaracions de l’escultora a EL PERIÒDIC, l’escultura vol ser «un homenatge a la força de tots, dels professionals sanitaris, de la policia, dels que estan tancats a casa, etc. És un homenatge a la situació que estem vivint ara» degut a la crisi sanitària del coronavirus. 


L’escultora proposa que tothom qui vulgui participar-hi faci cases petites, d’entre 4 i 7 centímetres, amb una mescla preparada a base de farina, sal i aigua. En aquest sentit, va explicar que a través de l’ús d’aquest material, pretén que l’escultura «transmeti humilitat».


Regada va apuntar, també, que «cadascú pot fer tantes cases com vulgui» i que és important fer-les «amb imaginació i d’estil lliure». Una vegada totes les cases estiguin acabades i finalitzi el període de quarentena, les persones que n’hagin fet les podran deixar a les escoles d’art d’Andorra la Vella, Ordino, Escaldes-Engordany i Encamp. Una vegada s’acabi el període per deixar les peces a les parròquies, l’escultora les recollirà, les reunirà i crearà una estructura de ferro on hi aniran col·locades. Regada va explicar, també, que «és important disposar de força cases perquè l’escultura sigui impactant» i en aquest sentit, va voler fer una crida a petits i grans a participar a la iniciativa. Tot i que la forma de l’escultura final no està definida, l’escultora va apuntar que aquesta « dependrà de les característiques de les casetes que faci la gent».


Per més informació, l’escultora proposa als participants que accedeixin al seu perfil de Facebook i hi contactin. També els convida a interectuar amb ella explicant com han fet les cases, penjant fotos, vídeos, etc. Recorda, també, que les peces no s’han de pintar, que quan estiguin fetes s’han de deixar assecar i la millor manera de fer-ho és posar-les 5 o 10 minuts al forn a 120º.


Finalment, Regada va explicar que el Comú d’Escaldes-Engordany l’ha contactat per poder fer una exposició o algun tipus d’esdeveniment participatiu i col·laboratiu quan disposi de la peça i quan tot torni a la normalitat. Tot i així, va apuntar que a banda d’això, li agradaria poder fer una petita itinerància rotativa entre les diferents parròquies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT