PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rebaixes d’Andorra Telecom i FEDA a empresaris i autònoms

Els descomptes suposen entre el 80% i el 100% de les factures d’electricitat i telefonia

Per El Periòdic

La façana de l’edifici comercial d’Andorra Telecom en una imatge d’arxiu
La façana de l’edifici comercial d’Andorra Telecom en una imatge d’arxiu | MARICEL BLANCH

L’aprovació de la llei de mesures urgents, aprovada pel Consell General el passat dilluns, contemplava un seguit d’ajudes per a autònoms i empresaris que han hagut de tancar els seus negocis o mantenir-lo amb limitacions. Mesures que passaven per la rebaixa dels abonaments de telecomunicacions i electricitat. Tant FEDA com Andorra Telecom van informar a través d’un comunicat que les empreses ja podien acollir-se als descomptes, que se situen entre el 80% i el 100%.

Per la part d’Andorra Telecom, es preveu que l’import total dels descomptes a autònoms i empreses se situaria per sobre del mig milió d’euros, beneficiant a 5.300 clients. A banda d’això, també es preveu facilitar a les empreses que ho necessitin l’ajornament o el fraccionament de les factures en terminis de fins a dotze mesos sense interessos.

La companyia va informar que els autònoms i els petits empresaris que han tancat portes degut a les mesures de confinament estaran exempts del pagament de quotes d’abonament mensual d’accés a internet i de la telefonia fixa durant el mes de març i mentre el decret sigui vigent. Si l’aturada, en canvi, ha estat parcial, la parapública aplicarà un descompte del 80% en l’abonament.

A les empreses més grans amb activitat aturada per decret també se l’alliberarà del pagament de serveis de connectivitat com la telefonia fixa per a empreses, els canals de veu per a centraleta o els mòduls d’accés a Internet. Si l’aturada ha estat parcial, el descompte serà del 80%.

Respecte a FEDA, les rebaixes també estan entre el 80% i la totalitat de la factura elèctrica. En aquest sentit, es preveu que totes les empreses o professionals afectats per la suspensió total de la seva activitat es podran beneficiar d’un descompte del 100%. La rebaixa per a empreses o professionals sotmesos a un règim de guàrdia o permanències serà del 100%.

Les empreses o els autònoms interessats hauran de fer la sol·licitud a través d’un formulari disponible a la pàgina web de la distribuïdora d’electricitat. El descompte s’efectuarà en el moment de fer la sol·licitud i s’allargarà fins deu dies després de la finalització de les mesures decretades pel Govern. Així, FEDA preveu compensar els dies que han passat des que es va decretar l’aturada de les activitats fins a l’activació dels descomptes.

La mesura també l’aplicaran la resta d’entitats distribuïdores d’electricitat, per tal que afecti d’igual manera a tot el país. FEDA assumirà el cost, import que es retornarà a les distribuïdores. La pèrdua d’ingressos, que segons la companyia podrà variar molt en funció de diverses casuístiques, es calcula que el primer mes se situarà al tomb dels 2 milions d’euros.


La nova mesura se suma a la possibilitat d’ajornar o fraccionar el pagament de les factures de l’electricitat fins a 12 mesos sense interessos, anunciats la darrera setmana i que, segons FEDA, ha tingut una bona acollida per part dels empresaris i autònoms.
A més, FEDA també va acordar no efectuar cap tall de subministrament elèctric mentre durin les mesures excepcionals, tot i que es detectin impagaments.

PUBLICITAT
PUBLICITAT