PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Treballant pel bé comú

Els conductors extremen les mesures d’higiene i precaució davant possibles contagis que posin en risc la seva salut i la dels clients que transporten

Per Tatiana Navarro

El vehicle amb el que Lorente duu a terme el servei.
El vehicle amb el que Lorente duu a terme el servei. | K. L.

La necessitat de confinament ha despertat en algunes persones la voluntat d’ajudar a qui més dificultats té per mantenir-se aïllat. És el cas de Kiko Lorente, taxista, que des de fa uns dies s’ofereix a portar en el seu vehicle de manera altruista a persones grans o altres que ho necessitin. «Hi ha gent gran que ho necessita i pocs efectius», explica el taxista, que veu el servei «com si portés a la meva àvia o a la meva germana».

L’eina per difondre els seus serveis ha estat les xarxes socials, tot i que és conscient que «les persones grans no tenen internet». El seu horari de treball tampoc li permet anar porta a porta donant-se a conèixer, per això confia en el boca a boca, que és «el que millor funciona».
El confinament a casa ha repercutit de forma directa en el volum de feina dels membres que formen part de les dues associacions de taxistes. Tant a l’Associació de Taxistes d’Andorra com a Taxi Exprés només treballa un terç de la família. Aquests únicament atenen a persones que han d’anar al supermercat o a les farmàcies, així com cites sanitàries que no han quedat ajornades. La feina també inclou portar a clients amb una de les poques reserves de bitllets d’autobús i han d’arribar fins a l’Estació.

 

Higiene

Tenint en compte que el servei de taxi va ser declarat com essencial en el decret d’establiment de mesures excepcionals, el ministeri de Salut va publicar al BOPA un seguit de recomanacions per als conductors. Mesures que passen per rentar-se les mans abans i després del contacte directe amb els usuaris i mantenir la màxima distància possible amb els clients. Les recomanacions es van ampliar ahir en una nova publicació. 

Pel que fa a la neteja del vehicle, el personal del ministeri instava a desinfectar especialment les manetes de les portes, els reposabraços, els botons de les finestres o els cinturons de seguretat. És a dir, els punts que es toquen amb més freqüència. A més, recomanaven ventilar el vehicle de manera habitual.

Pel que fa als pacients que han de desplaçar-se per a una sessió de radioteràpia i que, per tant, tenen les defenses baixes, del del BOPA es recomanava fer seure al client en l’espai més allunyat del taxita, tot evitant el contacte estret. Mesures a les quals s’afegeix la necessitat de posar mocadors higiènics d’un sol ús o la neteja diària de la rob amb la qual s’està fent el servei, amb la voluntat de preveure un contacte entre el conductor i la persona que demandi el servei. Tot això per evitar que el taxi, a més de ser un servei essencial durant el confinament, no esdevingui un focus de contagi de coronavirus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT