PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes manté el menjador de la llar de jubilats fent-lo a domicili

Properament podran gestionar la recollida de residus de persones infectades

Per Tatiana Navarro

Agents de circulació escaldencs preparant les comandes.
Agents de circulació escaldencs preparant les comandes. | Comú d\'Escaldes-Engordany

El tancament dels espais públics el passat 16 de març per contenir la propagació del coronavirus va deixar a una trentena de padrins sense poder anar a dinar al menjador de la Llar de Jubilats d’Escaldes-Engordany. Per aquest motiu, el servei de circulació de la parròquia treballa aquests dies en el repartiment dels àpats a domicili. Tal com va informar el Gabinet de Cònsols a EL PERIÒDIC, els repartiments s’estan duent a terme per zones, donant cobertura a tota la parròquia, i seguint els protocols sanitaris establerts.

Als usuaris habituals del servei s’hi han sumat en els darrers dies nou persones més, detectades pel comú a través de la xarxa de suport a les persones grans aïllades, impulsada des de la conselleria de Gent Gran, Infància i Recursos Humans. En els darrers dies, les persones treballadores del comú van trucar a totes les persones majors de 65 anys de la parròquia. De les 1.000 trucades, van detectar nou persones en situació d’aïllament i van fer saber a la resta l’ajuda que se’ls podia brindar des de la corporació.

Els àpats repartits no es cobren, ja que, segons van informar des del Gabinet de Cònsols, el comú vol garantir el servei tant als usuaris habituals com a les persones grans aïllades vulnerables. El repartiment a domicili es mantindrà fins que s’aixequi l’estat d’excepcionalitat.
Tant a les persones aïllades com a la resta de veïns que ho necessitin, el servei de circulació escaldenc també pot fer la compra de productes bàsics o de primera necessitant, evitant que el sector de la població amb més risc es desplaci als supermercats. Els serveis de recollida de medicaments, en canvi, són derivats a la Creu Roja, organisme que ja establerts mecanismes d’entrega.

D’altra banda, el Comú d’Escaldes-Engordany també està a l’espera de rebre el protocol per a la recollida dels residus de les persones infectades. Les mesures les proporcionarà Creu Roja i s’oferiran de manera puntual a persones que puguin certificar la malaltia, mantenint la confidencialitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT