Esteve i Vila tanquen una temporada de millores

Els dos fondistes destaquen la regularitat demostrada aquesta campanya

Els membres de la secció d’esquí de fons.
Els membres de la secció d’esquí de fons. | FAE

L’entrada en escena del coronavirus va precipitar el final de temporada dels integrants de la secció d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí. Així, Irineu Esteve i Carola Vila tanquen una campanya de progressió amb una dinàmica marcada per la gran regularitat exhibida.

En aquest sentit, el director esportiu, Joan Erola, va afirmar que «ha estat una temporada amb diferents objectius on hem fet un pas endavant en general, però potser no de la manera que volíem».

D’aquesta manera, Erola va destacar la gran coordinació d’Esteve amb la incorporació d’Imanol Rojo al seu grup «en el moment que vam començar les curses, aquesta col·laboració entre corredors ha millorat moltíssim i li ha anat bé».

Si bé Esteve no va aconseguir estar entre els 30 primers classificats a la Copa del Món de distància, el fondista va participar en 10 de les 16 curses on va sumar punts. Així, va assolir la 35a posició en la categoria de distància en comparació a la 39a plaça en la 2018-19, mentre que va signar una 44a posició al rànquing general en comparació a la 55a plaça del 2019.

En el cas de Vila, la fondista va debutar a la categoria sènior sense uns objectius marcats, però com assegurava Erola, «ha començat bé el seu primer any, però també crec que en l’aspecte tècnic ens hem quedat estancats. És on més ha d’incidir-hi». Pel que respecta al grup de joves EBBE, Erola va valorar la progressió de Quim Grioche «hem construït una bona base de treball de futur».