PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Presos reclamen sortir per passar el confinament amb la família

Proposen dur el sistema de vigilància a distància i fer tasques de voluntariat

Per Judith Sáez

Centre Penitenciari la Comella.
Centre Penitenciari la Comella. | MARICEL BLANCH

Les persones preses del moduls S3 del Centre Penitenciari la Comella i un cas preventiu que també està al mòdul de penats demanen sortir de presó per retrobar-se amb les seves famílies i desenvolupar tasques de voluntariat útils durant la pandèmia del Covid-19.

Els interns traslladen que se senten «abandonats» i que «tenen por». A més, afegeixen que tenen un «risc més elevat de contagi, ja que tant guàrdies, infermeres, cuineres que entren i surten del centre, podrien ser asimptomàtics i provocar una cadena de contagis molt important dins de la presó». En aquesta línia, van ressaltar que «algun d’ells pateixen malalties reparatòries i cardiopaties». Tanmateix, els presos van oferir la seva disposició per ajudar aquests propers dies, també en tasques sanitàries: «Al centre hem realitzat un curs de primers auxilis a càrrec de la Creu Roja durant varies hores repartides en dies i creiem que la nostra ajuda podria arribar a ser molt útil si empitjora la situació».

A més, van voler deixar clar que «la seva intenció no és utilitzar això com una estratègia per sortir de la presó, ja que per això tenim els nostres advocats i hi ha lleis que ho regulen». Per això, també volem expressar que reconeixen que «en aquesta línia, van aprofitar per demanar comprensió i la suspensió provisional de les penes de presó durant la situació de crisi: «Volem poder estar confinats a casa amb les nostres famílies a casa. En circumstàncies normals això seria impensable, però ara podria ser viable per les persones que tenim residència al país». Així, reclamen que «la vida humana i la seguretat dels ciutadans hauria d’anar per davant de qualsevol cosa» pel que esperen que si no se suspenen les penes, es modifiquin com a preventives i que s’utilitzi el sistema de vigilància electrònica mitjançant el control motoritzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT