PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els llogaters dificulten més la situació dels temporers

El Raonador critica que els propietaris eviten retornar els dipòsits

Per Judith Sáez

Un home mirant l’aparador d’una immobiliària
Un home mirant l’aparador d’una immobiliària | Sergi Pérez

El Raonador del ciutadà denuncia una mala praxi per part d’immobiliàries i propietaris de pisos de lloguer, que estarien abusant de la situació adversa que estan patint els treballadors temporers al Principat. I és que la institució està oferint un servei d’atenció «gratuït i confidencial» per a totes les persones que tinguin demandes i neguits i va detectar que s’està evitant retornar els dipòsits dels lloguers als temporers «si no abonen prèviament la totalitat dels mesos pactats en el contracte d’arrendament». En aquesta línia, també denuncien que a vegades, aquests propietaris dels pisos «simplement no volen trobar-se amb els arrendataris per retornar els dipòsits» i posen com a excusa el confinament.

Davant aquesta situació de vulnerabilitat per part d’aquest col·lectiu, el Raonador del Ciutadà lamenta «aquests comportaments que només busquen el lucre en un moment complicat per tothom». A més, també quan des de l’Executiu es demana «corresponsabilitat, tenint en compte que aquestes persones han de deixar el país per força major» i insten a «la participació responsable».

L’organisme també va informar que s’està efectuant una recopilació de tots els casos, amb les dades i la documentació pertinent, amb l’objectiu que el Govern pugui fer-ne un seguiment. Espera que d’aquesta manera, s’eviti deixar aquestes persones desemparades i amb dificultats afegides a les quals ja suposa abandonar el país en plena crisi sanitària.

Atrapats

Segons dades proporcionades pel Govern, més d’un miler de temporers es van posar en contracte amb l’administració per agilitzar la tornada als seus països d’origen. Tot i així, només una trentena han aconseguit tornar i més d’un miler segueixen atrapats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT