PUBLICITAT

L’ONCA comparteix vídeos musicals per alleugerir el fet d’haver-se d’estar tancat a casa

L’última proposta és una actuació del cantautor Quim Salvat

Per El Periòdic

El cantautor Quim Salvat
El cantautor Quim Salvat

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) segueix oferint peces musicals en format de vídeo a les xarxes socials com a forma d’entreteniment en el context de la recomenació de confinament a casa que va fer el Govern per tal de prevenir l’expansió de l’epidèmia de Covid-19 arreu del Principat. En aquest sentit, tots els vídeos que formen part de la iniciativa es presenten amb l’eslògan: «L’ONCA amb tu».


L’ONCA va presentar el projecte el dimarts passat, a través d’un vídeo on hi apareixia el comissari artístic de la fundació, Albert Gumí. Segons el mateix, la idea és «compartir moments musicals» per alleugerir el fet d’haver-se d’estar tancat a casa. La seva aportació en matèria musical va ser la mostra de la nombrosa i variada exposició de clarinets de la que disposa. En aquest sentit, va voler explicar els origens i els antecedents dels instruments a través de tres episodis que s’han presentat per separat al llarg de la setmana.


L’última proposta que va fer la fundació per a la iniciativa va ser el vídeo de l’actuació del cantautor andorrà, Quim Salvat. El contingut del vídeo del músic és l’actuació del mateix durant el Concert de Primavera que va tenir lloc el maig del 2019 a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino. Salvat va interpretar la cançó «Trista realitat» i va comptar amb l’acompanyament musical de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) i de les escoles de música del país. 


El tema musical en qüestió forma part de l’àlbum de l’artista «El meu granet de sorra» de l’any 2017. Salvat va néixer a la Selva del Camp i, a banda de cantant i autor autodidacta, és musicoterapeuta. Va ser guanyador del 14è premi Carles Sabater que otorga el Centre de Cultura Catalana, i que va destinar a l’enregistrament del seu primer àlbum.


Per altra banda, la iniciativa ha comptat amb les propostes de músics com David Font, que amb la seva guitarra va tocar la peça «Portrait of Mr.G.» del compositor japonès Takashi Yoshimatsu; del «Trio Claret», format per Gerard Claret i els seus fills Jordi i Sergi; del saxofonista i cantant Guillem Tudó, que va oferir la interpretació de la peça «My Way» de Frank Sinatra; de l’Ivan Caro, col·laborador de la fundació, que va presentar el bot d’Aran, un instrument típic dels Pirineus i de l’artista Joan Hernández.


La Fundació ONCA és una entitat formada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà que té com a finalitats la gestió i la promoció de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra en aspectes musicals, administratius i econòmics. L’objectiu de la Fundació és «fer realitat que Andorra tingui una orquestra d’alt nivell capaç de fer arribar als ciutadans de tot el món les creacions musicals del present i del passat, de contribuïr al desvetllament desenvolupat de la sensibilitat musical de la població i d’enriquir la vida cultural del Principat d’Andorra».

PUBLICITAT
PUBLICITAT