PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guanya força la possibilitat de posposar els Jocs Olímpics

El president del COA, Jaume Martí, confessa que la millor elecció seria celebrar la cita esportiva el setembre

Per Albert Ortega

El president de la federació internacional d’atletisme, Sebastian Coe, en un acte esportiu.
El president de la federació internacional d’atletisme, Sebastian Coe, en un acte esportiu. | REUTERS

La possibilitat de celebrar els Jocs Olímpics de Tòquio del 24 de juliol al 9 d’agost, tal com estava planificat en un principi, comença a defallir a conseqüència de l’expansió de la Covid-19 i els problemes derivats per preparar-se de cara a l’esdeveniment esportiu.

En aquesta línia, una de les veus que sona amb més força a l’hora de demanar l’ajornament de l’esdeveniment és la del president de la Federació Interna- cional d’Atletisme, Sebastian Coe, que ahir va demanar l’endarreriment dels Jocs al president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, en una carta.

D’aquesta manera, Coe va exposar en l’escrit la seva opinió per trobar noves dates, ja que «no és factible ni desitjable mantenir la data inicial prevista pels Jocs Olímpics». Segons el representant de l’organització d’atletisme, els tres punts principals per haver de modificar les dates inicials rau en «l’equitat de la competició, els problemes a l’hora d’entrenar-se i la salut dels atletes».

En aquest sentit, Coe va apuntar en el document que «considero que ha arribat el moment de donar-li un respir als nostres esportistes i acabar amb l’angoixa provocada per la incertesa de no saber si podrem dur a terme els Jocs el pròxim juliol».

Els representants japoneses

Pel que fa als diversos representants nipons implicats en la celebració de l’esdeveniment esportiu, els dubtes també augmenten i de fet, alguns d’ells ja obren la porta al canvi de dates. És el cas del president del Comitè Organitzador de Tòquio, Yoshiro Mori, qui va assegurar ahir en roda de premsa que «volem celebrar els Jocs al juliol, però no descartem fer- los el 2021».

Unes declaracions que van arribar el mateix dia en el qual les delegacions del Canadà i d’Austràlia van anunciar que no enviaran cap atleta a la capital nipona i van demanar l’ajornament fins al 2021. Sobre aquesta qüestió, Mori va respondre que «no som estúpids per saber que la gent i els atletes no vindran si continua l’emergència sanitària causada per la Covid-19.

D’altra banda, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, va afirmar al parlament que «posposar els Jocs és una possibilitat si no els podem dur a ter- me totalment». A continuació, Abe va apuntar que «si dur-los a terme al juliol es complica molt, haurem de considerar aquesta opció perquè la salut dels atletes va primer».

El COA

Tanmateix, el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, va indicar a EL PERIÒDIC que «ajornar els Jocs al setembre seria la millor opció perquè podrien anar tots els atletes». Sobre la possibilitat de celebrar-los al 2021, Martí va manifestar que «posposar-los el 2021 o 2022 seria molt complicat. Hem d’esperar-nos al COI i adaptar-nos a la decisió final».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT