PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Zero detencions durant el confinament per Covid-19

L’índex de criminalitat cau en picat

Per Judith Sáez

Oficina administrativa de la policia
Oficina administrativa de la policia | Tony Lara

Carrers buits i silenci, els dos elements que defineixen millor l’estat actual d’Andorra des que va fer esclatar l’alarma per l’arribada del Covid-19. El Govern reitera emfàticament no sortir de casa a la població i sembla que aquesta ho està complint també si ens fixem en les dades de detencions efectuades la darrera setmana pel cos de Policia: zero.

Els agents destaquen que és una situació poc habitual però que és lògica vist el panorama nacional dels últims dies. De fet, el ministre portaveu, Eric Jover, xifrava la mobilitat en menys del 70 per cent, respecte de l’any passat, tan sols uns dies després que s’implementessin mesures de prevenció i protecció de la ciutadania. Una dada que es relaciona amb el brutal descens de la criminalitat.

Violència domèstica

Quan va començar el confinament van saltar les alarmes davant d’un possible escenari d’increment de la violència de gènere i domèstica. Tanmateix, no sembla que hagi estat així, o almenys això és el que indica la inexistència de denúncies en aquesta darrera setmana. No s’ha requerit cap actuació dels cossos de seguretat en aquesta línia i els agents esperen que la situació segueixi així.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT