PUBLICITAT

Canillo i la Massana lideren el creixement de la població

L’augment general dels residents suposa un 1,7% respecte al mateix període del mes anterior

Per Tatiana Navarro

| EL PERIÒDIC

La població andorrana va augmentar en el darrer mes un 1,7%, que en xifres absolutes suposen un total de 1.267 persones. Segons les dades publicades ahir pel departament d’Estadística, Canillo és la parròquia que més va augmentar percentualment, amb un increment del 4,8%. La segueixen la Massana, que en els darrers 30 dies va experimentar un creixent del 2,4% amb 237 nous residents, i Andorra la Vella, on s’hi van registrar un 1,3% més de persones que al mes anterior.

Per contra, Ordino és la parròquia que menys creixement va experimentar, amb 122 nous residents. Una línia que també han seguit Encamp i Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, amb un augment de població en el darrer mes que ronda entre els 134 i els 143 nous inscrits al cens comunal.

Cal recordar que la capital és el nucli més poblat del Principat, amb 22.513 persones inscrites. Escaldes-Engordany ocupa el segon lloc de la llista, amb 14.615. Ni Canillo, ni Ordino ni Sant Julià de Lòria superen els 10.000 residents segons l’últim recull de dades d’Estadística.

 

Nacionalitat

La barreja de nacionalitats durant la temporada d’hivern explica perquè aquest col·lectiu hagués estat el que més va crèixer durant el darrer mes, suposant un increment del 8%. Sector de la població que majoritàriament va escollir les parròquies de Canillo, la Massana i Ordino per residir, coincidint amb la proximitat dels negocis relacionats amb l’àmbit de la neu i del turisme d’hivern i de muntanya.

El percentatge de persones residents amb nacionalitat andorrana va augmentar un 1,3%, seguit de la nacionalitat espanyola, amb mig punt percentual de creixement, i les nacionalitats francesa i portuguesa, amb un 2,1% i un 0,3% respectivament.

 

Edats

Classificant el conjunt de la població per edats, el rang majoritari es concentra entre els 15 i els 64 anys, sumant el 75,2% respecte del total de residents. La població menor de 15 anys representa el 13,5%, mentre que la població més gran de 64 anys suposa el 14% restant.
Pel que fa a la població registrada als censos comunals, aquesta va augmentar un 1,7%, sumant 82.058 persones. Dada que s’explica pel decalatge entre les dades del s comuns i del mateix departament d’Estadística, que xifra la població total d’Andorra en 77.747 persones durant el 2019.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT