PUBLICITAT

Famílies de malalts per Covid-19 denucien la falta d’informació

Des del Govern asseguren que potenciaran el servei de comunicació

Per Judith Sáez

Ángel de Andrés, fill d'un dels casos positius, a un vídeo
Ángel de Andrés, fill d'un dels casos positius, a un vídeo | El Periòdic

Alguns familiars de malalts ingressats per coronavirus denuncien que només reben una trucada al dia de l’estat del seu familiar. Un d’ells, és Ángel de Andrés, qui va assegurar, a través de les xarxes socials, que va assabentar-se per televisió  que el seu pare, de 88 anys, era positiu en Covid-19, i posteriorment, va ser traslladat a l’hospital.

En el vídeo critica que hagi de ser la doctora la que s’encarrega de trucar a les famílies i demana explicacions al Govern del perquè no s’ha coordinat un grup de l’administració que s’ocupi d’informar a les famílies. En resposta, el ministre Portaveu Eric Jover, va assegurar ahir al vespre que l’Executiu «està fent esforços per comunicar» i que a partir d’avui, reforçaran més el servei de comunicació. Tot i mostrar comprensió per la incomoditat que estan patint les famílies, Jover va reafirmar que «no es pot seguir un règim de visites estàndard» i que «la prioritat és protegir el personal sanitari i els familiars» immerssos en aquesta emergència sanitària que «ha posat en estés els recursos socials i sanitaris». A més, el ministre va assegurar que quan es va fer el trasllat de les persones del Cedre a l’Hotel Fènix, sí que es va avisar a les persones que consten com a interlocutor referent dels residents que marxaven i dels que es quedaven al centre sociosanitari.

De Andrés també va propiciar queixes perquè quan trucaven la família, tampoc obtenien respostes i els deien que «ja els trucarien». El familiar, criticava que el seu pare a més de formar part del col·lectiu de persones vulnerables i patir pneumònia també està diagnosticat malalt d’alzheimer: «No es pot valdre per si mateix, no té WhatsApp i només rebem una trucada molt breu cada 24 hores d’una doctora que està fent trucades i donant informació ràpida perquè ha de tornar a la feina». A més, Andrés afegia que no s’havia ofert a la seva mare, de 72 anys, suport psicològic. Un servei que des del Copsia sí que es va anunciar que s’oferiria gratuïtament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT