PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de mig miler de voluntaris s’ofereixen per fer mascaretes

Es distribuiran a comerços i farmàcies com a mesura de protecció complementària

Per Judith Sáez

Taller de fer màscaretes.
Taller de fer màscaretes. | El Periòdic

El Govern es va adherir a una iniciativa per la confecció de mascaretes anomenada Mascaretes Andorra, que va rebre la resposta de més de 550 persones disposades a col·laborar-hi a través dels mitjans de contacte habilitats.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va agrair l’oferiment d’aquest mig miler de voluntaris i va anunciar que de moment ja tenen prou personal per la confecció del material i que tornaran a avisar més endavant, en cas de necessitar més col·laboració. Les mascaretes no es vendran ni es distribuiran entre el personal de l’hospital que es troba a primera línia amb els pacients afectats pel Covid-19, sinó que es repartiran entre els treballadors de comerços de primera necessitat i les farmàcies que es mantenen obertes aquests dies.

En aquest sentit, el ministre va puntualitzar que les especificacions tècniques d’aquestes «mascaretes de protecció complementària» han estat dissenyades gràcies a l’aprovació d’un decret sanitari i tenen una eficàcia de protecció fins a un 70%, mentre que la de les quirúrjiques és d’un 80. Aquesta normativa permet obrir els establiments dedicats a la confecció i la fabricació de peces de vestir, merceries, modistes i botigues d’arranjaments de roba. Aquests tallers de confecció no estaran oberts cara el públic i els voluntaris també seguiran les normatives i protocols de seguretat.

En aquesta línia, el Ministeri de Salut també constata que es proveirà el material tèxtil necessari per confeccionar aquests articles i que queden autoritzats a mantenir un servei de guàrdia els comerços a l’engròs de tèxtils. A més, des de l’Executiu també s’assegura que es mantindrà el contacte amb aquests tallers «per realitzar un bon nombre de mascaretes amb la màxima celeritat possible». Per altra banda, la xarxa Mascaretes Andorra va penjar al seu web una guia de confecció perquè tothom pugui confeccionar-les a casa amb materials que tenen a l’abast: roba de cotó, plàstic o gomes elàstiques. Benazet, va considerar que aquest tipus d’articles, malgrat no ser útils pels professionals sanitaris, sí que poden ser-ho per a la població general. H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT