PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’ajorna el Campionat d’Europa de Budapest a causa del virus

Nàdia Tudó i Bernat Lomero perden l’oportunitat per aconseguir la classificació pels Jocs

Per Albert Ortega

Nàdia Tudó, Bernat Lomero, Mònica Ramírez i Hocine Haciane, el juliol.
Nàdia Tudó, Bernat Lomero, Mònica Ramírez i Hocine Haciane, el juliol. | FAN

Els nedadors del Principat amb opcions per classificar-se pels Jocs Olímpics, Nàdia Tudó i Bernat Lomero, no podran aconseguir el bitllet a Tòquio en el pròxim Campionat d’Europa de Budapest, ja que el torneig es va decidir ajornar ahir a causa del coronavirus.

D’aquesta manera, la prova de natació, salts, aigües obertes i natació artística que s’havia de celebrar entre l’11 i el 24 de maig va ser posposada cap a finals del mateix mes o principis de juny. En aquesta línia, l’organització va compartir que el president de la Lliga Europea de Natació (LEN), Paolo Barelli, va estar d’acord amb la proposta realitzada pel comitè organitzador i la decisió va ser aprovada per correu.

S’esgoten les opcions

A conseqüència de l’ajornament, creix la incertesa entre els nedadors de la Federació Andorrana de Natació (FAN) per assolir les marques mínimes de cara a la cita esportiva nipona. Així, Nàdia Tudó va declarar a EL PERIÒDIC que «anava a participar perquè tenia les mínimes i em feia molta il·lusió. Això sí, crec que era la millor opció, ja que la majoria no podem entrenar».

A més, Tudó admet que «no sé si aquesta temporada podré aconseguir la marca. Crec que el millor seria ajornar els Jocs». Per la seva part, Bernat Lomero també volia participar-hi i com Tudó, l’atleta afirma que «posposar els Jocs seria la millor decisió perquè arribem en igualtat de condicions tots els esportistes, sigui sis mesos o un any per recuperar el que hem perdut ara».

PUBLICITAT
PUBLICITAT