PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COI obre la porta a l’opció de canviar de dates els Jocs Olímpics

El president del Comitè anuncia que contemplen «escenaris alternatius» per la celebració de la cita esportiva

Per Albert Ortega

El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, en una conferència.
El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, en una conferència. | J.B. / A.P.

La flama olímpica va arribar ahir al Japó en mig d’una cerimònia marcada per l’escassa presència d’autoritats a conseqüència de l’amenaça sanitària causada pel coronavirus. Un acte més en el compte enrere cap als Jocs Olímpics que il·lustra el camí recte que està seguint el país asiàtic.

Només unes hores després, el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, donava a entendre que existeix la possibilitat d’ajornar la celebració de la cita esportiva en una entrevista concedida al New York Times.

Bach assegura que la cancel·lació de l’esdeveniment esportiu no es troba a l’agenda dels organitzadors

D’aquesta manera, el representant de l’organització va afirmar que «estem contemplant diferents escenaris alternatius perquè no sabem quina serà la situació exactament». En aquest sentit, Bach va assegurar que «la cancel·lació dels Jocs Olímpics no es troba a la nostra agenda a diferència d’altres esports i competicions».

A més a més, el portaveu va apuntar que «seria prematur i poc responsable per la nostra part començar a especular o prendre una decisió quan l’OMS ens ha dit que és massa d’hora per fer-ho». Seguidament, Bach va indicar que «la decisió final del COI no estarà fonamentada en els interessos econòmics, sinó en la salut i seguretat de tothom involucrat als Jocs».

Divergència d’opinions

D’altra banda, el president de la Federació Internacional d’Atletisme, Sebastian Coe, va exposar dijous que «res està fora de la taula i ningú està dient que els Jocs se celebrin tal com estaven planejats inicialment». Pel que fa als representants nipons, el membre del Comitè Olímpic Japonès, Kaori Yamaguchi, va declarar ahir al mitjà asiàtic Nikkei que «el COI està posant als atletes en una situació arriscada», ja que «els informes que rebem d’Europa i els Estats Units ens diuen que els atletes no es poden entrenar com cal».

Així, Yamaguchi va indicar que «el COI obre la porta a les crítiques en obligar als esportistes a entrenar sota aquestes condicions». Per últim, cal recordar que la palista Mònica Doria és, de moment, l’única esportista tricolor classificada pels Jocs, encara que altres com Pol Moya, Bernat Lomero o Nàdia Tudó també compten amb opcions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT