PUBLICITAT

Andorra la Vella

Quasi un miler de temporers sol·liciten tornar al seu país

La majoria de treballadors que han demanat ajuda al Govern són argentins

Per Victoria Gómez Pérez

Dos temporers mentre treballen
Dos temporers mentre treballen | El Periòdic

Un total de 985 temporers han demanat ajuda al Govern per tornar a casa. La gran majoria, 705, són d’Argentina i la seva màxima preocupació rau en què el seu país, com la majoria d’Estats sud-americans, ha tancat les connexions aèries amb Espanya. Per això, han sol·licitat a l’Executiu que ampliï el seus contactes diplomàtics i els doni un cop de mà per tal d’agilitzar al màxim el seu retorn.

Aquest gairebé miler de temporers que s’ha posat en contacte amb el Govern ho va fer en les primeres 24 hores de la posada en marxa d’un servei especialment creat per a l’ocasió. Tal com va recordar el ministre Portaveu, Eric Jover, des del seu web (govern.ad/coronavirus) es pot descarregar un formulari en el qual es demana, a més de les dades personals bàsiques, informació complementària, com quan pensaven tornar al seu país d’origen i si tenien bitllet d’avió, fins quan tenien contracte de lloguer a Andorra o quina és la seva situació econòmica.

A més d’aquests controlats per l’Administració, Jover va reconèixer que en podrien haver-hi més que encara no s’han descarregat el formulari o que abans que Espanya tanqués la seva frontera terrestre ja van marxar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT