PUBLICITAT

Patxi Leiva s’afegeix a la música en directe durant el confinament

El cantant transmet per Instagram el seu repertori als fans

Per Alexandra Baulina

Patxi Leiva és un dels nombrosos artistes que va compartir la seva música a l’Instagram, a més d’aprofitar per a convidar d’altres músics per a que toquessin una cançó cadascun a través del seu propi compte el passat dimarts. El cantautor va comentar que el concert va anar molt bé i que aquesta iniciativa a ell se li «va ocórrer quan hi va pensar» per a connectar amb la gent que el segueix al seu perfil de la xarxa social però que ja va veure que «feia dies que molta gent va començar a fer-ho» i que «no és cap idea original».

En aquest sentit, els artistes que hi van ser presents eren d’altres països i d’altres comunitats autònomes d’Espanya, per exemple del sud d’Espanya i de l’Argentina. Els espectadors van ser també nombrosos i va haver-hi gent de tot arreu, d’Austràlia, d’Irlanda, de Mèxic, d’Equador o de Canadà, va expressar el cantant. 

L’esdeveniment va durar prop d’una hora i cada artista va fer una cançó, oferint un total de quatre cançons entre les quals hi va haver Mi cabeza desordenada, una melodia que agrada molt, va comentar Leiva, i va afegir que: «No dona temps per fer-ho tot. Va ser a més una mica improvisat i vam veure que es va fer curt». Va ser tot un èxit i és per aquesta raó que va repetir al dia següent un nou concert aquest cop ell sol tocant temes com Mantis religiosa i d’altres cançons amb l’objectiu de transmetre «positivisme, a banda d’explicar històries dolentes però des del punt de vista positiu i el punt de vista ple».  

Dins del context i missatge que es transmet actualment, «queda’t a casa», el cantant va deixar clar que «el que pretenem els que estem en el món de la cultura és d’entrada intentar donar missatges positius, d’entreteniment. Sabem que la cultura forma part de l’entreteniment des de fa molts segles i pensem que la música doncs té el punt de connectar amb la gent, de somiar, d’evadir-te una estona d’allò que passa, d’allò que no t’agrada». 

A nivell personal va comentar: «Intento connectar-me amb la gent amb una energia totalment positiva i intentar que aquesta suor traspassi la xarxa, arribi a casa teva i connectis amb aquesta bona energia», a més d’afegir que «va ser una manera molt humil, natural, molt poc assajada» sense cap repertori programat on simplement va agafar la guitarra, es va connectar i demanar a la gent el que volia sentir: «Tal qual ho sento, és així com començo les coses. És més autèntic de fer-ho. La millor manera de connectar és fer-ho de veritat, connectar amb tu mateix i amb les persones».  Finalment, va fer una crida perquè la gent valori i doni suport de la millor manera possible a la cultura, a l’entreteniment i a la música en aquests moments, a més d’acabar destacant el seu valor social: «Jo només voldria afegir que en temps així difícils, no sé quant la gent valora la cultura, però faig una reflexió també sobre els temes difícils, que penso que la cultura té una importància socialment, amb les persones».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT