PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'Executiu preveu votar la llei òmnibus la setmana que ve

S’inclouen ajudes empresarials per evitar els acomiadaments

Per El Periòdic

Alguns consellers durant una sessió parlamentaria del Consell General.
Alguns consellers durant una sessió parlamentaria del Consell General. | Maricel Blanch

La llei òmnibus està gairebé llesta i es votarà aviat. Ho va afirmar ahir al vespre el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, durant la roda de premsa que actualitza les últimes notícies del Principat des que va esclatar la crisi del Covid-19. Aquest bloc de mesures legislatives que s’estan treballant des de l’Administració pretenen dotar a les empreses i comerços de tots els mecanismes necessaris perquè puguin dotar als seus treballadors i garantir els salaris. També, per eliminar la incertesa i preocupació de possibles acomiadaments per part dels treballadors. De fet, el ministre Jover va anunciar que l’Executiu els vol mantenir: «ells són la piràmide de l’economia i alhora la part més feble».

En aquesta línia, el portaveu del Govern va afirmar que aquests paquets d’ajudes aniran destinats a les empreses que no hagin aprofitat aquests darrers dies per efectuar acomiadaments de personal. Alhora, també va recomanar als assalariats que es trobin en aquesta situació que es posin en contacte amb el Departament de Treball.

En poques hores

La llei que preveu salvar el teixit empresarial, tal com esperen des de la CEA o la Cambra de Comerç, serà entrada per extrema urgència. Jover va explicar que aquest procediment «habilita un procés molt més ràpid» del Consell General i permet que «entri a tràmit parlamentari» abans. També que «fins que la llei està votada tan sols passen 48 hores» i que entraria en vigor en el mateix moment que fos signada per un dels coprínceps. Per altra banda, l’Executiu va confirmar que el desenvolupament d’aquesta llei de mesures urgents s’està fent en contacte també de la resta de grups parlamentaris. Així com, la llei qualificada d’estats d’alarma i emergència, també gairebé finalitzada, i la qual esperen no haver d’instaurar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT