PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Cambra reclama evitar els acomiadaments

Esperen que les mesures de suport de la llei òmnibus durin fins a la «post-crisi»

Per El Periòdic

Cartell de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.
Cartell de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. | El Periòdic

El coronavirus ha afectat directament l’economia, també a l’andorrana. Tal com afirma la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, les empreses del Principat ja es troben o comencen a topar-se amb afectacions en la seva activitat i a veure’s en escenaris adversos. Per això, des de la institució apel·len a la responsabilitat empresarial i comuniquen al Govern que confien en mesures que «preservin les empreses», el qual afirmen, «garantirà la preservació dels llocs de treball i salvaguardarà l’equilibri de l’activitat econòmica del país». Els que ells consideren que és una responsabilitat inherent en la gestió necessària per «garantir que els treballadors puguin seguir cobrant les nòmines, els proveïdors els seus serveis i les despeses recurrents per dur a terme la seva pròpia activitat així com, mantenir una línia de servei o producció activa». 

Una responsabilitat, que pensen, que també s’haurà de compartir amb l’Administració Pública en tant que aquesta última «articuli les mesures més adients amb la màxima urgència per injectar la liquiditat necessària per les empreses a curt i mitjà termini». En aquest sentit, la Cambra admet que és una realitat que «no totes les empreses disposen actualment d’una tresoreria suficient per fer front a les despeses i pagaments», el qual els preocupa perquè «probablement serà un problema que s’agreujarà a mesura que s’allargui la situació». En aquesta línia, demanen responsabilitat empresarial i confiança en les mesures que prendrà el Govern per garantir la continuïtat de les empreses i els comerços durant el coronavirus.

D’aquesta intervenció ràpida i eficient que contemplen la Cambra de Comerç també n’esperen que s’allargui fins a un escenari «post-crisi». Així, els empresaris confien que el pla de mesures serà el que aconseguirà tornar a normalitzar el ritme de la seva activitat i haurà de donar cobertura «per superar aquesta conjuntura i no esdevenir un curtcircuit en l’economia dels respectius països». Una situació que diuen voler evitar, ja que «qualsevol impacte en la seva activitat, s’acabarà traduint en un impacte en les economies familiars del Principat», així, reiteren que les empreses segueixin les recomanacions del Govern i que s’acullin als plans econòmics que s’estableixin La institució preveu que si el teixit empresarial contribueix d’aquesta manera, en la mesura del possible per fer front a la crisi que ha provocat el Covid-19, s’estarà ajudant a la recuperació econòmica i l’estabilització del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT