PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín i Estévez tanquen una temporada del tot desigual

Les lesions patides dificulten l’assoliment de millors resultats que els de la campanya anterior

Per Albert Ortega

L’equip de surf de neu a un acte de la Federació Andorrana d’Esquí a les instal·lacions de Vallbanc.
L’equip de surf de neu a un acte de la Federació Andorrana d’Esquí a les instal·lacions de Vallbanc. | FAE

L’expansió del coronavirus va accelerar el tancament d’una temporada amb alts i baixos per part de l’equip de surf de neu de la Federació Andorrana d’Esquí. Ahir es va dur a terme el balanç d’aquesta campanya, en la qual Maeva Estévez va repetir l’11a posició a la Copa d’Europa com a gran resultat final.

En aquest sentit, el director de la secció, Carles Visa, va assegurar que «ha estat una temporada de cara i creu. La creu evidentment és per Lluís Marín, que degut a les greus lesions no ha pogut assolir amb els objectius plantejats».     

Cal recordar que, a diferència de l’any passat on Marin va finalitzar 39è a la classificació general amb 150 punts i un meritori 14è lloc al Mundial de Park City celebrat als Estats Units, aquesta temporada es va quedar amb la 52a posició després de completar cinc sortides i quatre resultats per aconseguir 42,50 punts a la Copa del Món. Pel que fa a la Copa d’Europa, va obtenir una notable setena posició a la Copa d’Europa de Puy St.Vincent per signar el 44è lloc final.

La cara

D’altra banda, Maeva Estévez va aconseguir igualar el seu millor registre a la Copa d’Europa, una 11a posició, i segons el director de la secció sí que va ser capaç d’arribar als objectius marcats per l’organització en aquesta campanya.

Així, Visa va assegurar que «preteníem que pogués finalitzar una temporada amb molts resultats dins de posicions capdavanters i fent surf a un bon nivell, i no agafant situacions de risc per focalitzar-se únicament amb un sol resultat». La participació de la rider  a la Copa del Món de Sierra Nevada es va saldar amb una 25a posició final sense poder accedir a les finals. 

Balanç personal

Per la seva part, Estévez va reconèixer les dificultats sorgides a conseqüència de les molèsties i lesions al genoll i de la lesió patida a l’esquena. Uns factors que van provocar que «hagués de començar la temporada més tard al principi». Així, Estévez va revelar que «em va costar adaptar-me al circuit de la Copa del Món i no vaig tenir sort amb la meteorologia». A la Copa d’Europa, va realitzar fins a cinc proves aquesta temporada on va signar tres tops 10 (dos a Isola 2000 i un a Puy St. Vincet) i una 14a i 19a posició a Puy St. Vincent i Grasgehren, respectivament.

Olimpisme

Sobre les opcions de classificació de l’equip de surf de neu de la FAE, Visa va apuntar que «malgrat aquest final de temporada prematur, les ambicions del nostre conjunt continuen intactes». Tot seguit, el director va indicar que «si el Covid-19 ens ho permet, l’any que ve intentarem jugar la classificació olímpica amb els dos corredors».

No obstant això, el director de l’equip va afirmar que «a hores d’ara tot plegat és una incògnita perquè no sabem com el virus pot afectar el funcionament i/o el pressupost dels equips pel pròxim any de competició».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT