PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’X-Trial d’Andorra se celebrarà el 30 de maig o el 16 de juny

L’FMA esperà la decisió de l’FIM però preveu que la competició se celebri amb unes noves dates

Per Miquel López-Egea

El pilot resident Toni Bou durant una competició de trial indoor d’aquesta temporada.
El pilot resident Toni Bou durant una competició de trial indoor d’aquesta temporada. | repsol honda team

La crisi sanitària generada per la pandèmia del coronavirus està canviant tot el calendari esportiu. En aquest cas, la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) preveu posposar l’X-Trial d’Andorra la Vella que s’havia de celebrar el 25 d’abril al Poliesportiu d’Andorra. La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) encara no ha pres una decisió però està esperant al fet que acabin els primers quinze dies de confinament per prendre una decisió. Malgrat això, l’FMA ja treballa en noves dates i preveu celebrar la competició el 30 de maig o el 16 de juny. 

Per altra banda, la prova a l’aire lliure del Mundial de Trial, Trial 2, femení i elèctric, que s’havia de disputar a Sant Julià de Lòria el 20 i 21 de juny d’aquest any, passaria a celebrar-se a finals d’agost, a causa de l’ajornament de totes les proves del calendari. En aquesta línia, la presidenta de l’FMA, Natàlia Gallego, va explicar a EL PERIÒDIC que «esperem uns dies més per tancar les dates però n’estem buscant d’alternatives, la nostra idea és posposar, no anul·lar». «La Nit de la Moto també ha estat posposada, es feia a l’Illa Carlemany el 27 de març però ara estem esperant que ens digui la nova data», afegia. Per tant, Andorra no perdria cap de les competicions que té programades i Andorra la Vella seguiria sent la darrera prova. 

Cal recordar que l’FMI va decidir cancel·lar la prova que s’havia de disputar el 21 de març a Wiener Nestadt després de rebre un comunicat de les autoritats austríaques en el qual es prohibia celebrar esdeveniments interiors amb més de cent persones i exteriors amb més de 500 persones, de manera que van insistir en el fet que «el final de la competició tindrà lloc a Andorra la Vella». Precisament que s’anul·lés aquesta prova va implicar que el resident Toni Bou es proclamés campió de la modalitat matemàticament. «Espero celebrar definitivament el títol a Andorra, on donaré l’espectacle que no he pogut donar a Àustria a causa del coronavirus», va comentar el pilot.

La prova del Mundial de trial ‘outdoor’ se celebrarà a finals d’agost i la Nit de la Moto espera nova data

Jorge Viegas, president de la federació internacional, per la seva banda, va explicar diumenge passa7 en una entrevista a La Tribune de Genève and 24 Heures que «em nego a dramatitzar amb la situació». «No em correspon a mi dir el què passarà en el futur, no sóc viròleg, sóc el president d’una federació esportiva, però el nostre objectiu és poder seguir amb totes les nostres activitats». En aquest sentit, també va destacar que «sempre seguirem les instruccions dels governs i de l’Organització Mundial de la Salut, la propagació de la malaltia ha de ser detinguda». «Desafortunadament, ara existeix hi ha un estat de pànic general, el pitjor perill és aquest: la histèria col·lectiva», subratllava. 

Respecte a les dates de la competició, va afirmar que «si és necessari, alguns campionats acabaran per  Nadal». «Anirem tan lluny com calgui per mantenir els campionats, si és necessari allargarem fins a l’any 2021, per a nosaltres, el tema no és tabú», reiterava i manifestava que «de cap manera es prioritzarà el MotoGP, no hi ha cap conflicte entre els nostres diferents campionats, com el de trial, que representen la gran diversitat dels nostres esports».

Ple funcionament

Per un altre costat, Gallego va explicar que l’entitat segueix en ple funcionament encara que «el secretari treballa cada matí, però des de casa. L’FIM està igual a Suïssa, ho fem tot per correu electrònic». Respecte als pilots, va indicar que «estan a l’espera de notícies, però estem tots en contacte a través dels grups de WhatsApp de trial i d’enduro, els donem instruccions que no surtin de casa i que entrenin en el seu domicili». També va revelar que l’entrenadora Alba Villegas havia passat un programa d’entrenament al grup de tecnificació de trial mentre que «als altres els aconsellem les classes dels nostres col·laboradors, que són AnyosPark i LiquidDansa a través dels directes dels seus comptes d’Instagram».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT